Vitamin D3 Gummies

 • Vitamin D3
 • Immune system
 • Gluten free, vegetarian
 • 60 gummies
Out of stock
SKU
RB-30
EUR 18.35
 • Shipping within 3 days
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

Vitamine D3 Gummies 2000IE – Cholecalciferol van Doctor’s Best

Vitamine D3 van Doctor’s Best bevat 50 mcg of 2000 IE per dosering, te weten twee gummies. Vitamine D3 (cholecalciferol) vervult een belangrijke rol in het menselijke lichaam. Omdat vitamine D zo belangrijk is voor onze gezondheid, gelden er tal van gezondheidsclaims. Zo heeft vitamine D heeft onder meer een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt het bij aan sterke botten en aan een goede werking van de spieren. Kortom, vitamine D is essentieel voor onze gezondheid. De gummies hebben een prettige smaak.

Voordelen:

 • Handige kauwgummies met prettige smaak
 • Vitamine D bevordert een goed calcium- en fosforgehalte in het bloed
 • Vitamine D is nodig voor normale botgroei en botontwikkeling bij kinderen
 • Vitamine D draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en is goed voor het skelet
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding
 • Vitamine D is goed voor de werking van de spieren
 • Vitamine D is van belang voor de opbouw van sterke tanden
 • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem van kinderen
 • Vitamine D draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem
 • Vitamine D heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
 • Vitamine D helpt om de risico's van vallen te verminderen in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20 microgram vitamine D.
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij

Een optimale vitamine D-status

De werking van vitamine D in het lichaam is zeer uitgebreid onderzocht en goed gedocumenteerd. In meer dan 30 typen weefsels en organen, zoals afweercellen, hersenen, spieren, hart, diverse klieren en nog veel meer, zijn receptoren voor vitamine D aangetroffen. Vitamine D heeft tevens een wisselwerking met meer dan 200 genen. Dit betekent dat vitamine D een hele belangrijke regulerende rol speelt als metabole activator voor talrijke lichaamsprocessen.

Essentieel voor het leven; calciumhomeostase

Vitamine D reguleert de calciumhomeostase in het menselijk lichaam. Dit is van vitaal belang omdat calcium betrokken is bij de functie van alle cellen. De calciumbalans is ook essentieel voor de groei en vorming van botten en voor de functie van het zenuwstelsel. Vitamine D ondersteunt dus een gezonde botstructuur. Echter ook andere essentiële functies van de hormoonachtige vitamine D worden steeds beter gedocumenteerd. Vitamine D speelt een rol in de meeste organen en systemen van het lichaam en werkt als een 'moleculaire schakelaar' die de expressie van meerdere genen beïnvloedt. Geactiveerde vitamine D heeft dus niet alleen invloed op de gezondheid van de botten, maar is ook betrokken bij de ondersteuning van de functie van het immuunsysteem, het cardiovasculaire systeem, het ademhalingssysteem en onder andere het bewegingsapparaat.

Oorsprong

Vitamine D is in 1922 ontdekt door Edward Mellanby. Vitamine D heeft zijn naam te danken aan het feit dat het de vierde vitamine was die ontdekt is, en de D is het vierde letter van het alfabet. Alhoewel deze vitamine al sinds het begin van de 19de eeuw bekend is, hebben reguliere specialisten vitamine D een lange tijd genegeerd. De populariteit en afname is echter enorm gestegen in de laatste jaren doordat er nieuwe inzichten zijn in de mate van belangrijkheid van vitamine D.

Vitamine D3 uit de zon alleen in de zomer

Vitamine D3 kunnen we opdoen door tussen mei en oktober zonder zonnebrand en voor een groot deel onbedekt in de zon te zitten. Dit geldt ongeveer voor de uren tussen 11.00 uur ’s ochtends en 15.00 uur ’s middags. Het vraagt minimaal een kwartier om voldoende vitamine D op te doen. Voeding bevat een zeer geringe mate aan vitamine D. Willen we dus voldoende vitamine D-voorziening hebben, dan zijn we aangewezen op de zon of op suppletie.

D3 cholecalciferol sulfaat

Vitamine D3 uit de zon is overigens niet gelijk aan vitamine D3 in een supplement. Zodra de huid wordt blootgesteld aan ultraviolette UVB-straling, wordt vitamine D3 sulfaat (cholecalciferol sulfaat) aangemaakt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, is dit niet dezelfde vorm als uit suppletie, namelijk vitamine D3 cholecalciferol. Deze is namelijk niet gesulfateerd. Idealiter benutten we dus in de zomer zoveel mogelijk de zon om onze vitamine D3 waarden op peil te brengen. In de winter kan suppletie een goede keuze zijn.

Extra aanbevelingen

Er bestaan verschillende beelden over de gewenste hoogte van de hoeveelheid vitamine D in het bloed. Referentiewaarden in Nederland beginnen bij minimaal 30 nmol/l en zijn veelal gebaseerd op effecten op botten en spieren. Vitamine D speelt echter een rol bij zeer veel lichaamsprocessen. Een adequate waarde op peil houden, is dan ook voor iedereen belangrijk. Voor mannen en vrouwen die veel binnen verblijven of een donkere huidskleur hebben, voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen wordt aanvullende suppletie met vitamine D aanbevolen.

Over Doctor’s Best

Doctor’s Best is opgericht door een arts in 1990 vanuit zijn interesse in goede voeding op wetenschappelijke basis. Het bedrijf produceert ruim 200 kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Alle producten zijn gemaakt van merkgrondstoffen en worden zorgvuldig getest tijdens elke stap van het productieproces, van grondstof tot eindproduct. Productie vindt uitsluitend plaats op basis van de richtlijnen voor Current Good Manufacturing Practice (cGMP). Doctor’s Best werkt samen met voedingswetenschappers die wereldwijd nieuwe, geteste ingrediënten zoeken. Dit leidt tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten, ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Gestandaardiseerde merkproducten

Doctor’s Best gebruikt in zijn producten bijna uitsluitend gepatenteerde en gestandaardiseerde merkstoffen van officiële handelsmerken die uitvoerig zijn onderzocht. De echtheid van deze ingrediënten is in alle producten gegarandeerd. Doctor’s Best gebruikt nooit alternatieven. Dit resulteert in een kwalitatieve superieure lijn supplementen met een zeer hoge biologische beschikbaarheid.

More Information
Product Name
Vitamin D3 Gummies
SKU
RB-30
Brand
Doctors Best
Content
60 Gummies
User Instructions

Take 2 gummies daily or as recommended by a healthcare practitioner.

Ingredients per Serving

50 mcg Vitamin D3 (as cholecalciferol) 2000 IU 1000%*, 10 mg sodium 1%*, 15 calories, 4 g total carbohydrate 1%*, 3 g total sugars, includes 3 g added sugars 6%*.

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Glucose syrup, sucrose, water, pectin, citric acid, sodium citrate, natural flavors, for color (annatto extract, elderberry juice), coconut oil (tree nuts), carnauba wax.

Diet
Vegetarian
Allergens
Nuts
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
Write Your Own Review
You're reviewing:Vitamin D3 Gummies
Your Rating