Benesco™ - Natuurlijke Reflux Zuigtabletten
EUR 29.95

Benesco™ - Natuurlijke Reflux Zuigtabletten

 • Categorieën: Nutraceuticals & Antioxidanten
 • Ontwikkeld voor de slokdarm
 • Met quercetine & riboflavine (B2)
 • Goed voor de slijmvliezen*1
 • Werkt als antioxidant*2
 • Suiker- en allergeenvrij
 • Slechts 5 calorieën per tablet
 • Met natuurlijke zoetstof van suikerbiet
 • 30 zuigtabletten
In stock
SKU
EP-01
EUR 29.95
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

Benesco™ - Natuurlijke Reflux Zuigtabletten van Epinutra

Benesco™ is het eerste product dat Epinutra na lang onderzoek heeft ontwikkeld. Het product is gebaseerd op een interessante ontdekking: een nieuw werkingsmechanisme voor quercetine, een natuurlijk ingrediënt dat voorkomt in voedingsmiddelen als uien, appels, bessen, thee en rode wijn. De hoofdingrediënten van Benesco™ zijn gericht op de ondersteuning van de slokdarm en de ontwikkeling van het product heeft letterlijk tien jaar geduurd. Tijdens het onderzoek werden meer dan 2000 moleculen getest om ervoor te zorgen dat het product veilig, gezond en werkzaam zou zijn. Deze bevindingen worden gesteund door klinische studies. Doordat de natuurlijke ingrediënten in Benesco™ als zuigtablet worden ingenomen, komen de actieve stoffen veel langer in aanraking met het slokdarmweefsel dan wanneer je de ingrediënten in de vorm van voedsel zou eten. Het resultaat van jarenlang onderzoek van Epinutra naar het maagzuur in de slokdarm is een suikervrije zuigtablet met frisse muntsmaak en natuurlijke actieve ingrediënten.

Over de actieve ingrediënten in Benesco™

Benesco™ is een compacte zuigtablet die de vijf goed gedocumenteerde ingrediënten quercetine, riboflavine, isomalt, magnesium en munt samenbrengt. Al deze ingrediënten hebben een verschillende rol in het product. Zo bevat iedere tablet 38 mg quercetine, een actief ingrediënt dat volgens klinisch onderzoek, uitgevoerd bij mensen die lijden aan gastroesofageale refluxziekte, de barrièrefunctie of verbinding van de epitheelcellen in de slokdarm ondersteunt, zo stelt Epinutra in haar onderzoek. Quercetine valt bovendien onder de flavonoïden, een groep actieve stoffen die van nature voorkomen in planten en die onder meer een antioxidant werking hebben*3. Het actieve ingrediënt riboflavine, ook bekend als vitamine B2, is goed voor de slijmvliezen, inclusief die van de slokdarm en isomalt is toegevoegd als een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit suikerbiet. Ieder zuigtablet bevat ook 21,5 mg magnesium stearaat, dat als smeermiddel tijdens het samenstellen dient. Ten slotte is per tablet 30 mg munt toegevoegd voor een frisse smaak en ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering*3.

Het maagzuur in je slokdarm

Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft last van te veel maagzuur dat terugstroomt van de maag naar de slokdarm, wat een brandend gevoel en pijn in de borst kan veroorzaken. Ook 80% van de zwangere vrouwen heeft hier last van. De oorzaak is vaak te vinden bij de onderste oesofageale sluitspier, de spier die zich in de slokdarm, net voor de ingang van de maag bevindt en die zich opent om voedsel naar de maag te laten gaan. Normaal gesproken sluit deze spier zich daarna, om te voorkomen dat voedsel terugstroomt naar de slokdarm. Bij een gezonde slokdarm stroomt er slechts een kleine hoeveelheid voedsel terug en dit veroorzaakt geen pijn. Wanneer de klep tussen maag en slokdarm echter te vaak ontspant, komt de slokdarmwand veel in aanraking met maagzuur, waardoor de wand beschadigd kan raken. Epinutra heeft het nutraceuticum Benesco™ ontwikkeld met als doel het aanpakken van de pijn die hierdoor wordt veroorzaakt.

Voordelen

 • Een nutraceutical die uit een unieke combinatie van vijf erkende, natuurlijke en actieve stoffen bestaat en specifiek is gericht op de slokdarm en spijsvertering
 • Quercetine heeft een antioxidant werking, beschermt cellen en weefsels tegen beschadiging en bevordert de werking van vitamine C*3
 • Quercetine helpt ook het vrijkomen van histamine verminderen en heeft mogelijk een gunstige invloed op de conditie van hart en bloedvaten*3
 • Riboflavine (vitamine B2) is goed voor de slijmvliezen, inclusief die van de slokdarm
 • Munt ondersteunt een gezonde spijsvertering*3
 • Ondersteund door klinische onderzoeken
 • Gezoet met isomalt, een natuurlijke zoetstof afkomstig van suikerbiet
 • Veganistisch, suiker-, gluten- en allergeenvrij en vrij van kunstmatige kleurstoffen

Wat is quercetine?

Quercetine is een plantaardige kleur- of pigmentstof die diverse soorten bloemen, fruit en groenten hun specifieke kleur geeft en die onder de flavonolen binnen de flavonoïdengroep valt. De stof wordt ook wel ‘quercitine’ of ‘quertine’ genoemd en speelt een belangrijke rol in onze voeding. Zo danken veel geneeskrachtige planten, zoals ginkgo biloba, vlierbes en hertshooi hun positieve eigenschappen aan het hoge quercetinegehalte. Het is namelijk een stof die een antioxidant werking heeft, cellen en weefsels beschermt tegen beschadiging en die de werking van vitamine C bevordert*3, waarmee het een stof is die belangrijk is voor onze weerstand. Quercetine helpt ook het vrijkomen van histamine verminderen en heeft mogelijk een gunstige invloed op de conditie van hart en bloedvaten*3. Er worden nog veel meer gunstige eigenschappen toegeschreven aan deze bijzondere stof, die momenteel in talloze onderzoeken wereldwijd verder wordt bestudeerd.

Wat zijn nutraceuticals?

De term ‘nutraceutical’ werd voor het eerst gebruikt door Dr. Stephen DeFelice en het is een samentrekking van voedingsstof (‘nutra’ of ‘nutricion’) en geneesmiddel (‘ceutical’ is het laatste deel van ‘pharmaceutical’). Sinds het begin van dit millennium is er een groeiende aandacht voor dit overlappende vakgebied van geneeskunde en voedingsleer, twee disciplines die tot dan toe voornamelijk als aparte disciplines zijn benaderd. Het medicinaal gebruik van voeding of is echter zo oud als Methusalem. Zo zei Hippocrates, nota bene de grondlegger van de moderne geneesmiddelenindustrie al: ‘Laat voeding je medicijn zijn’. Nutraceuticals worden gemaakt van voedsel of delen van voedsel, zoals fruit, groente, noten, zaden en kruiden, waarvan door onderzoek is vast komen te staan dat het een geneeskrachtige werking heeft. Zo is bijvoorbeeld een appel een nutraceutical, omdat de stoffen in de vrucht een geneeskrachtige werking hebben, wat een appel tot ‘functionele voeding’ maakt.

Over de geneeskracht van ons eten

Met de invoering van de term ‘nutraceutical’ is niet alleen een nieuw woord ingevoerd, er is vooral een nieuwe kijk ontstaan op de wetenschap van het genezen. Deze kijk is echter helemaal niet nieuw, het is veeleer een nieuwe, groeiende aandacht voor de eeuwenoude manier van genezen zoals ook onze voorouders die bezigden. Ten eerste wordt steeds meer erkend dat de oorzaak van vele moderne ziekten in voeding ligt. Vervolgens is hierdoor het besef ontstaan dat het logischer is om ziekten die veroorzaakt worden door een tekort aan voedingsstoffen of een overvloed aan ‘nutteloze’ voeding, niet met medicijnen maar met voeding te behandelen. Lange tijd heeft men in de geneeskunde nauwelijks aandacht besteed aan voeding. De studie geneeskunde heette tot 2015 zelfs ‘Medicijnen’. Studenten leren tijdens de studie immers voornamelijk welke medicijnen afkomstig uit de farmaceutische industrie voorgeschreven dienen te worden aan welke patiënten. Voeding als medicijn komt nog altijd nauwelijks aan bod tijdens de studie en dat is jammer, want medicijnen zijn meestal duur, werken lang niet altijd en kennen soms bijwerkingen. Het voordeel van nutraceuticals is dat er zonder bijwerkingen en op natuurlijke wijze vaak effectief gewerkt kan worden aan het bereiken van gezondheidsdoelen.

Over Epinutra

Epinutra ontwikkelt nutraceuticals op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek. Het bedrijf werd na meer dan tien jaar laboratoriumonderzoek in 2019 opgericht in het Nederlandse Wageningen en baseert zich op de opwindende ontdekkingen van veilige, goed gekarakteriseerde natuurlijke nutriënten waarvan bekend is dat ze de gezondheid van de slokdarm ondersteunen. Met haar empirisch onderbouwde onderzoek en zorgvuldige productontwikkeling wil Epinutra de overgang faciliteren van het gebruik van geneesmiddelen of ‘pharmaceuticals’ naar nutraceuticals, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de slokdarm en spijsvertering. Epinutra heeft een unieke benadering voor het versterken van de barrièrefunctie van epitheelcellen. Het is haar missie om zich hier verder in te specialiseren en om deze benadering via haar eerste product Benesco™ voor een groter publiek toegankelijk te maken. Deze aanpak zal de manier waarop we maagzuur behandelen - een symptoom van de gastroesofageale refluxziekte - op fundamentele wijze veranderen.

*1 Riboflavine (vitamine B2) is goed voor de slijmvliezen

*2 Quercetine valt onder de flavonoïden en deze groep stoffen heeft een antioxidant werking*3

*3 Gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating

More Information
Product Name
Benesco™ - Natuurlijke Reflux Zuigtabletten
Brand
Epinutra
Content
30 zuigtabletten
User Instructions

Gebruik 1 zuigtablet per dag na een maaltijd. Geadviseerd wordt om tot 30 minuten na het gebruik van een zuigtablet geen andere voedingsmiddelen te consumeren.

Ingredients per Serving

Vitamine B2 (riboflavine) 0,25 mg *

Quercetine (plantenextract van Sophora japonica L.) 38 mg

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Zoetstof (isomalt) 2410 mg, munt aroma 30 mg, magnesium stearaat (vegetarisch) 21,50 mg, water.

Diet
Vegan, Vegetarian
Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
Write Your Own Review
You're reviewing:Benesco™ - Natuurlijke Reflux Zuigtabletten
Your Rating