D-Serine
EUR 24.95

D-Serine

 • Pure dextro amino acid
 • Body's own substance
 • Nootropica
 • 500 mg D-Serine per capsule
 • 84 capsules
In stock
SKU
Erg-40
EUR 24.95
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

D Serine van Ergomax

D-serine van Ergomax bevat meer dan 99% zuiver dextro serine. D-serine is een natuurlijk voorkomend dextro aminozuur. D-serine is een lichaamseigen stof die veel in de hersenen voorkomt. Het is een uniek noötropicum (nootropic). Sporters, atleten, studenten, professionals en mensen met zogenoemde high skilled taken, kiezen vaak voor een supplement met D-serine. D-serine wordt in het lichaam aangemaakt.

Voordelen:

 • Natuurlijk dextro aminozuur
 • Geschikt voor professionals, sporters, studenten en mensen met high skilled dagtaken of hobby's
 • Zeldzaam noötropicum
 • Functioneert als neurotransmitter en als gliotransmitter
 • Bevat geen gluten en soja, gmo-vrij
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Proteïnogeen aminozuur

D-Serine is het tweede aminozuur dat werd ontdekt, na D-aspartaat. D-Serine is een proteïnogeen aminozuur en staat ook wel bekend als serine. De meeste aminozuren komen in twee enantiomeren (moleculen in spiegelbeeld), in een L- (laevo = links) en in een D-structuur (dextro = rechts). Beide vormen hebben doorgaans een ander effect in het lichaam. Bij D-serine gaat het om de specifieke kenmerken van de D-vorm.

Biologische functies van D-aminozuren

Lang werd gedacht dat D-aminozuren niet voorkwamen bij mensen, maar uitsluitend in sommige bacteriën en insecten. Ook werd aangenomen dat de D-aminozuren geen specifieke biologische functie hadden. Inmiddels is bekend dat D-aminozuren een belangrijke biologische rol in het lichaam spelen. Goede D-aminozuurconcentraties zijn dan ook essentieel.

Parallellen met de effecten van glycine

D-serine is in functie vergelijkbaar met glycine. Een glycinerge stof is een stof die het glycinesysteem in het lichaam moduleert. D-serine is een zogenoemd ligand, een molecuul dat een ander molecuul kan binden. D-serine kan zich binden aan de glycine-bindingsplaats op NMDA-receptoren en is een zogenoemde gliotransmitter. Het effect van D-serine lijkt biologisch relevanter en over het algemeen krachtiger dan dat van glycine.

De bouwstenen van het lichaam

Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen en zijn daardoor cruciaal voor ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 20% uit proteïnen. Aminozuren spelen een sleutelrol in bijna alle biochemische processen in het lichaam, zoals in het celmetabolisme, als energiemetabolieten, als essentiële voedingsstoffen en als boodschappers in celcommunicatie. Van de vijfhonderd geïdentificeerde aminozuren, komen er tweeëntwintig in menselijke eiwitten voor, de zogenoemde fundamentele aminozuren. Het lichaam kan een aantal aminozuren zelf synthetiseren, de niet-essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren kunnen uitsluitend uit voeding of suppletie worden gehaald. In specifieke situaties kunnen niet-essentiële aminozuren toch essentieel zijn.

Let op

Gebruik van D-serine is gedocumenteerd tot een dosering van 2.000 mg totaal per dag gedurende een periode van maximaal zes weken. Hierbij traden geen ongunstige effecten op.

Over Ergomax

Een optimale gezondheid voor iedereen is onze missie. Ergomax besteedt veel tijd en zorg aan onderzoek naar nieuwe effectieve stoffen en producten, ook nicheproducten. Wij bieden natuurlijke voedingssupplementen aan in combinatie met vakkundig advies. Al onze nutraceuticals zijn zorgvuldig geselecteerd en getoetst. Dat geldt ook voor de eigen productenlijn van Ergomax. Producten en stoffen zijn zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter. Onze voedingssupplementen voldoen aan de verwachtingen die onze klanten hebben.

More Information
Product Name
D-Serine
Brand
Ergomax
Content
84 capsules
User Instructions

Take 3 capsules twice a day with a meal or as recommended by a healthcare practitioner.

Ingredients per Serving

1500 mg D-Serine

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Rice concentrate (lubricant), cellulose (capsule).

Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
Write Your Own Review
You're reviewing:D-Serine
Your Rating