MCT-powder C8-C10? Order unique supplements at Ergomax

Out of stock
SKU
Erg-24
EUR 24.95
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

MCT-poeder C8-C10 van Ergomax

MCT-poeder C8-C10 is een geur-, kleur-, en smaakloze poeder dat bijzonder goed oplost in warme en koude dranken. Het is geschikt voor drankjes, soepen en gerechten. In tegenstelling tot MCT-olie is het poeder erg praktisch in gebruik. Een belangrijk voordeel van de poeder in vergelijking met MCT-olie is dat de poeder geen maag- en darmklachten zoals diarree veroorzaakt. Hierdoor kan je lichaam sneller en meer ketonen produceren en kan een hogere dosering worden aangehouden.

Clean label

Ergomax MCT-poeder C8-C10 is een unieke mix van de vetzuren capryl- en caprinezuur in de verhouding: 70 procent C8 en 30 procent C10. Per dosering bevat Ergomax MCT-poeder C8-C10 nul gram koolhydraten. Het bestaat uitsluitend uit  C8, C10 en eiwitten afkomstig uit erwten. Het is niet vermengd met -zoals in andere producten vaak voorkomt- maisvezel, maltodextrine, calciumcaseïnaat, glucosesiroop, stabilisatoren en andere E-nummervarianten. Puur natuur, 100% zuiver!

Dr. Dominic D’Agostino, een vooraanstaande onderzoeker op het gebied van ketonen, geeft zelfs aan dat wanneer het aankomt op de productie van ketonen, MCT-poeder tot tweemaal effectiever kan zijn dan MCT-olie. De acht koolstofmoleculen van octaanzuur en de tien koolstofmoleculen van caprinezuur worden binnen enkele minuten omgezet in ketonen, waardoor het erg krachtig is en beter 'het snelle effect' sorteert. Ergomax MCT-poeder C8-C10 is micro-geëncapsuleerd waardoor de kenmerkende geur en smaak van het capryl- en caprinezuur achterwege blijft.

Caprylzuur (C8) en caprinezuur (C10) zijn beide lid van de reeks vetzuren die worden aangetroffen in oliën en dierlijke vetten. De namen capronzuur, caprylzuur en caprinezuur zijn allemaal afgeleid van het woord 'Capra' (Latijn voor geit). Van nature hebben ze voor sommigen een ietwat onaangename -geitachtige- geur.

Wat is micro-encapsulatie?

Micro-encapsulatie is een proces waarbij actieve stoffen worden omhuld door extreem kleine capsules op nano-niveau. Het is een vrij nieuwe technologie die ook wordt gebruikt in de farmaceutische industrie om de fysieke eigenschappen, stabiliteit of biologische beschikbaarheid te verbeteren. Voorbeelden van micro-encapsulatie zijn liposomen, micellen maar ook eiwitten en zetmelen kunnen vandaag de dag gebruikt worden.

 • Voeding voor de mitochondriën
 • Ondersteunt het proces van ketose
 • Meer en langdurig energie
 • 70% - C8:0 - Caprylzuur
 • 30% - C10:0 - Caprinezuur

Voordelen Ergomax MCT-poeder C8-C10

 • Gemakkelijk te gebruiken in bakgerechten (tot 150 graden C).
 • Praktischer in gebruik dan MCT-olie.
 • Wordt beter verdagen dan MCT-olie en vermindert de kans op diarree of andere maag of darmklachten.
 • Gemakkelijk te combineren met andere ingrediënten zoals exogene ketonen, collageen hydrolysaat of wei-eiwitten.
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Breed spectrumwerking (niet alleen voor ketogeen dieet)
 • Uitermate geschikt voor Bullet Proof Coffee.
 • Geen vervelende smaak en/of geur
 • Natuurlijk zuiver: Clean label geproduceerd
 • Micro-geëncapsuleerd
 • De perfecte combinatie met Krill-, of Planktonolie (essentiële vetzuren)


De vetzuurgroepen van MCT's omvatten capronzuur, caprylzuur, caprinezuur en laurinezuur. In vergelijking met de lange ketenvetzuren (LCT's) zijn MCT's kleiner in molecuulgewicht, oplosbaar in water, verbranden snel voor benodigde energie, hebben ze een lager 'rookpunt' en zijn vloeibaar bij kamertemperatuur. MCT's bevatten alleen verzadigde vetzuren en bevatten daarom niet de  essentiële vetzuren, linol- en linoleenzuur. Omdat de MCT's geen essentiële vetzuren bevatten, dienen ze ook niet als precursor voor eicosanoïden. Suppletie met krillolie en/of planktonolie is daarom een uitermate goede combinatie!

Wat zijn Middellange ketenvetzuren

Middellange ketenvetzuren ofwel MCT’s (Medium Chain Triglycerides) hebben hun naam te danken aan hun chemische structuur. Ze zijn korter dan andere vetzuren en hierdoor hebben ze unieke eigenschappen. Ze hoeven namelijk niet verteerd te worden. In plaats van het doorlopen van de gewoonlijke spijsverteringsprocessen gaan deze vetten rechtsreeks naar de lever.

Middellange ketenvetzuren worden dan ook niet opgeslagen in je vetcellen maar omgezet in ketonen. Ketonen zijn stoffen die worden gemaakt wanneer het lichaam vetten afbreekt voor energie. Ketonen lijken de meest ideale vorm van energie te zijn voor de mitochondriën. Tijdens het verbranden produceren ze minder vrije radicalen dan suikers.

Nadat de lever de middellange ketenvetzuren heeft omgezet in ketonen worden ze door het lichaam verspreid. Dit is niet alleen interessant als je een ketogeen dieet volgt, maar ook als je een snelle en uitstekende bron van energie zoekt voor lichaam en geest.

Er zijn 4 verschillende soorten middellange ketenvetzuren:

C6:0 - Capronzuur
C8:0 - Caprylzuur
C10:0 - Caprinezuur
C12: 0 - Laurinezuur

More Information
Product Name
MCT-powder C8-C10
Brand
Ergomax
Content
400 grams
User Instructions

Mix a 1/2 tablespoon (+ -10 grams) with a liquid of your choice, on an empty stomach, with a meal or as recommended by a doctor or therapist

Ingredients per Serving

Dosage: 1/2 tablespoon (10 grams)

Ingredients per dose:
Medium Chain Fatty Acids (goMCT ™) 10 grams of †, acacia fiber.

† Recommended Daily Allowance not determined.

Average nutritional value per 10 grams:

Energy 39kcal / 163kJ
Protein 0,0 g
Carbohydrates <4.8 g
  of which sugars 0 g
Fat 4.3 g
  of which saturated 4.3 g
Cholesterol 0.0

Average nutritional value per 100 grams:

Energy 390kcal / 1632kJ
Protein 1 g
Carbohydrates 48 g
of which soluble fiber 48 g
  of which sugars 0 g
Fat 43 g
  of which saturated 43 g
Cholesterol 0.0

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Pea protein

Diet
Vegan, Vegetarian
Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
You can find this product in the following categories:
Write Your Own Review
You're reviewing:MCT-powder C8-C10
Your Rating