PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®
EUR 22.95

PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®

 • Krachtig antioxidant
 • Synergie met Ubiquinol, R-Alfa Liponzuur en Acetyl-L-Carnitine
 • Stimuleert aanmaak van hormoon 'Irisine'
 • Mitochondriën
 • 10 mg PQQ per capsule
 • 60 capsules
In stock
SKU
Erg-35
EUR 22.95
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

Pyrroloquinoline quinone (PQQ)

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) is een organisch molecuul dat in 1979 werd ontdekt. Het staat ook bekend onder de naam methoxatine. PQQ wordt gemaakt door vele soorten bacteriën, maar niet door dieren, of planten. Tenminste: dat dacht men. Daarom werd PQQ in eerste instantie geclassificeerd als een essentieel micronutriënt en vitamine. Pas in 2003 ontdekte de Japanse hersenonderzoeker Tadafumi Kato dat PQQ ook voorkomt bij zoogdieren, inclusief mensen. Het lichaam blijkt ongeveer 100-400 nanogram PQQ per dag te produceren. Maar ondanks dat PQQ niet de officiële de status van “vitamine” heeft, deelt het wel een aantal gemeenschappelijke eigenschappen.

Bio-actief co-enzym

PQQ is net zoals CoQ10 een bio-actief co-enzym dat een rol speelt bij oxidatie en redoxreacties (elektronentransport). Maar in tegenstelling tot CoQ10 bevindt PQQ zich voornamelijk in een ander deel van de cel. De hoogste concentraties in het lichaam zijn te vinden in de organen die de meeste energie nodig hebben zoals de hersenen, de lever en het hart.

Mitochondriën

Het werkgebied van PQQ bevindt zich in de mitochondriën, de energiecentrales van iedere cel en de plaats waar onder andere energie (ATP) wordt geproduceerd in het lichaam. De specifieke werking van PQQ via verschillende mechanismen heeft een effect op het functioneren van het zenuwstel, het hart, de hersenen en vele andere systemen, structuren en functies. Het potentieel van PQQ is daarmee zeer interessant en wijdverspreid.

Voordelen van PQQ

 • PQQ is een uiterst krachtige antioxidant met een werking die tot wel 5000 keer krachtiger is dan vitamine C (ascorbinezuur).
 • PQQ activeert kernreceptoren die betrokken zijn bij de aanmaak en het functioneren van mitochiondriën.
 • Vermindert de niveaus van mitochondriaal-gerelateerde tussenproducten en metabolieten in de urine
 • Mogelijke verlaging van het C-reactief proteïne
 • Stimuleert de aanmaak van het recent ontdekte hormoon “Irisine”.
 • Werkt synergetisch met ubiquinol, R-Alfa Liponzuur en Acetyl-L-Carnitine
 • Bevat 10 mg PQQ per capsule

In de dagelijkse voeding is PQQ onder andere in kleine hoeveelheden te vinden in gefermenteerde producten, spinazie, peterselie, en groene thee. Ook moedermelk bevat relatief gezien vrij hoge concentraties. Maar nog interessanter: PQQ is aangetroffen in sterrenstof!

Intergalactisch goedje

PQQ is een belangrijke groeifactor in planten en wordt via rhizobacteriën en de plantenwortels naar andere delen van de plant getransporteerd. Het is een zeer krachtige antioxidant. Het meest wonderbaarlijke is wellicht dat het 'Cometary and Interstellar Dust Analyser' (CIDA) aan boord van NASA-ruimteschip STARDUST het stofje tegenkwam tussen het 'ruimtestof' dat het analyseerde. Het lijkt erop dat PQQ aan het begin van de evolutie heeft gestaan.

Net als mensen (-die fundamenteel gezien ook bestaan uit elementen die overal in het melkwegstelsel gevonden worden-) kan het bestaan van PQQ niet los worden gezien van de voorafgaande miljarden jaren durende kosmische evolutie. We maken beiden integraal deel uit van een heelal dat zich continu ontwikkelt.

More Information
Product Name
PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®
Brand
Ergomax
Content
60 capsules
User Instructions

Neem 2 capsules per dag bij een maaltijd of zoals geadviseerd door een arts of therapeut

Ingredients per Serving

20 mg Pyrroloquinioline quinon (MGCPQQ®) (10 mg PQQ per capsule).

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Rijstconcentraat (vulmiddel), cellulose (capsule)

Diet
Vegan, Vegetarian
Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
You can find this product in the following categories:
Write Your Own Review
You're reviewing:PQQ - Pyrroloquinoline Quinone - MGCPQQ®
Your Rating