check Fast & secure delivery within Europe   check Secure payment options   check Trusted since 2007

Questions? Call us +3124-6635366

Turmerosaccharides- Turmacin®

► Zuiver turmeric poeder extract
► Bevat bioactieve polysachariden
► Wateroplosbaar
► Ondersteunt het immuunsysteem
► 60 capsules

Availability: In stock

EUR 19.95
- +
Ergomax

Shipping with DHL & DPD
On workdays within 24 hours

Questions about this product?
Call us +3124-6635366

Secure Payment
PayPal and Credit Card

Veilig shoppen

Safe shopping
Secure with SSL-encryption

Safe and easy payment
With SSL connection


Trusted E-shops

Product Description

Wat is Turmacin®?

Turmacin® is een wateroplosbare en zuivere turmeric poeder extract. Turmacin bevat geen oplosmiddelen en is gestandaardiseerd op de hoeveelheid turmerosachariden om zo een consistente werking en kwaliteit te waarborgen. In tegenstelling tot andere curcuma producten bevat Turmacin® geen curcuminoïden maar bioactieve polysachariden, ook wel bekent als turmerosachariden. Turmacin® kan uitstekend met andere curcuma producten worden gecombineerd welke curcuminoïden bevatten, zoals de BCM-95. Dit geeft een natuurlijke synergie: de werking is beter dan de som der delen.

Verschil tussen curcuminoïden en turmerosachariden

Curcuma blijft een van de meest populaire ingrediënten in de supplementenindustrie. De stand der wetenschap en wijd-verkrijgbare producten van de curcumawortel draaien grotendeels om curcuminoïden, de in water onoplosbare gele pigmenten. Maar er zit meer in curcuma dan alleen curcuminoïden, namelijk de wel in water oplosbare componenten genaamd turmerosachariden. Deze bioactieve polysachariden zijn ook fysiologisch werkzaam maar worden vooralsnog nauwelijks gebruikt in voedingssupplementen.

Breed vertegenwoordigd

Het is dan ook belangrijk om te beseffen dat curcuma een breed scala aan zeer nuttige fytochemicaliën bevat en dat het traditionele gebruik van curcuma de hele essentie van de curcumawortel omvat. De speciale klasse van polysachariden, waaronder turmerosachariden vallen, wordt nu dan ook volop onderzocht. Het is bekend dat deze groep een complexe mix van (onder andere) de monosachariden L-arabinose, D-xylose, D-galactose, D-glucose, L-rhamnose en D-galacturonic zuur bevat.

Wateroplosbaarheid van Turmacin®

Omdat de turmerosachariden wateroplosbaar zijn wordt het in tegenstelling tot de curcuminoïden sneller en beter opgenomen. Turmacin® turmerosacharide capsules ondersteunen onder andere het immuunsysteem, kunnen ingezet worden voor het behoud van soepele gewrichten, en verhogen de vitaliteit.

Turmacin® combineren met BCM 95

Gebruik je een curcuma supplement met curcuminoïden? Probeer dan eens de combinatie met Turmacin®. Hiermee beschik je over een krachtige combinatie van drie curcuma componenten: turmerosachariden, essentiële curcuma-oliën en curcuminoïden.

Voordelen van Turmacin® capsules

  • Turmacin® is wateroplosbare en bevat zuivere turmeric poeder extract.
  • Werkt synergetisch met een curcuminoïden extract zoals BCM-95
  • Turmerosachariden zijn een nieuwe ontwikkeling op het gebied van curcuma producten

Geschiedenis van curcuma

Curcuma is een van de meest krachtige kruiden in de natuur. Curcuma wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt in India, waar het hoogstwaarschijnlijk voor het eerst als verfstof werd gebruikt. De verbazingwekkende eigenschappen van deze specerij hebben zich door de eeuwen heen onthuld. Recent onderzoek laat zien dat curcuma een natuurlijke krachtpatser is met brede gezondheidstoepassingen.

Curcuma (Curcuma longa) en verschillende andere soorten van de Curcumafamilie worden in het wild aangetroffen in de bossen van Zuid-Azië, waaronder India, Indonesië, het Indochinese schiereiland (Vietnam, Cambodja en Laos), nabijgelegen Aziatische landen, en enkele eilanden in de Stille Oceaan, waaronder Hawaï. Al deze gebieden hebben traditionele culinaire en medicinale toepassingen die teruggaan tot de prehistorie.

Veelzijdigheid van curcuma

De curcuma die we in supermarkten en toko’s zien, is gemaakt van de gedroogde en gemalen turmeric wortel (niet tumeric wortel). Turmeric poeder is ook een belangrijk ingrediënt in kerriepoeder. Capsules, theeën, poeders en extracten zijn enkele van de turmeric producten die commercieel verkrijgbaar zijn. De actieve ingrediënten in curcuma hebben krachtige biologische eigenschappen. De Ayurvedische geneeskunde, het traditioneel Indiaans behandelingssysteem, gebruikt curcuma voor verschillende indicaties.

Ayurveda en het gebruik van curcuma

In de Ayurveda kruidengeneeskunde staat curcuma bekend als middel ter versterking en opwarming van het hele lichaam. Curcuma wordt als voedsel gegeten in heel Azië, zowel rauw als gekookt. Hoewel curcumawortel veel lijkt op gemberwortel is het minder vezelig en beter kauwbaar, knapperig en sappig. De verse wortel (niet het poeder) heeft een enigszins zoete en nootachtige smaak voorkeur, vermengd met een licht bittertje.

Additional Information

Name Turmerosaccharides- Turmacin®
Brand Ergomax
Content 60 capsules
Special features Does not contain animal products
User Instructions Take 2 capsules daily with a meal, or as advised by a doctor or therapist
Ingredients

Dosage: 1 capsule

Ingredients per dose:
500 mg Turmerosaccharides (Curcuma Longa) † organic rice concentrate (lubricant), cellulose (capsule)
 
† Recommended Daily Allowance not determined.

Allergens:
Contains no allergens

Reviews

Only registered users can write reviews. Please, log in or register