check Fast & secure delivery within Europe   check Secure payment options   check Trusted since 2007

Questions? Call us +3124-6635366

Candida

Candida is a yeast strain that occurs naturally in the intestines and lives in symbiosis with the rest of the intestinal flora. A good internal balance is very important and disruptions could cause the candida fungus to be abundantly present. If this occurs we speak of a Candida infection.

20 Item(s)

per page

20 Item(s)

per page


Candida albicans

Candida is een aandoening die wordt veroorzaakt door een soort gist (candida albicans), die verandert in een schimmelvorm. De gist is bij vrijwel iedereen van nature aanwezig in het lichaam. Doorgaans levert dit geen problemen op, maar wanneer de natuurlijke balans tussen de verschillende bacteriën en schimmels in het lichaam verstoord wordt kan de gist een kans krijgen uit te groeien tot schimmels. Dit wordt een Candida-infectie genoemd.

Behandelen van candida

Voor de behandelen van candida spelen meerder factoren een belangrijke rol. Een normale werking van de darmen en de maag is van belang voor een goede, optimale lichamelijke gezondheid. Bij het microbioom, ook bekend als de microflora of microbiota, wordt meestal verondersteld de het enkel bacteriën zijn. Er zijn echter ook andere inwoners van het microbioom, namelijk (commensale schimmels. Commensale schimmels zijn goed noch slecht voor de gezondheid van de gastheer. Commensale schimmels die normaal in ons lichaam leven, zijn veel minder bestudeerd, aangezien schimmels de minderheid vormen van de totale commensale organismen bij mensen.

Het bestuderen en kweken van deze schimmels is vrij lastig omdat ze anders zijn dan bacteriën. Schimmels kun je ook opdelen in symbionten of pathobioten, ofwel, gewenst of ongewenst. Candida albicans komt van nature voor in de darmen en geeft in normale omstandigheden geen problemen, maar als een opportunistisch micro-organisme kan het snel transformeren en de balans kan verstoren als het de kans krijgt.