check Fast & secure delivery within Europe   check Secure payment options   check Trusted since 2007

Questions? Call us +3124-6635366

Kidneys & Adrenal glands

On the kidneys two small triangular glands can be found which are known as the adrenal glands. The Latin name of these glands is adrenes. The adrenal glands produce a range of hormones including adrenaline, noradrenaline and cortisol in response to stress. Also, androgens such as testosterone, dehydroepiandrosterone (DHEA) and androstenedione are made in these small glands.

30 Item(s)

per page

30 Item(s)

per page


Optimale werking van de nieren

Naast het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam is een andere taak van de nieren het op peil houden van de hoeveelheid water en zouten in het bloed. De nieren functioneren als filters en maken onderscheid tussen bepaalde stoffen die juist wel in het bloed moeten blijven en welke niet. Daarnaast spelen de nieren een belangrijke rol bij het regelen van de bloeddruk en maken de nieren vitamine D actief. Een optimale werking van de nieren is van belang voor een vitaal lichaam.

Bijniermerg en bijnierschors

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden hebben de bijnieren niets te maken met de nieren. Een bijnier bestaat uit een binnenste gedeelte (merg) en een buitenste gedeelte (schors). De bijniermerg is verantwoordelijk voor de productie van twee hormonen (adrenaline en noradrenaline) die belangrijk zijn voor de regulatie van onder andere de bloeddruk.

Bijnier voedingssupplementen

De schors is opgebouwd uit drie zones die elke een eigen functie hebben. De binnenste zone zorgt voor zowel vrouwelijk als mannelijke geslachtshormonen. De middelste zone produceert glucocorticoïden (onder andere cortisol), die onder andere invloed hebben op de vetverdeling, glucose vormen en ontstekingen onderdrukken. Tot slot is de buitenste zone verantwoordelijk voor de productie van hormonen die invloed hebben op de mineraalhuishouding. Een goede verzorging ondersteund een goede werking van dit orgaan. Diverse producten, waaronder DHEA en Adrenal Strength van MegaFood zijn speciaal geformuleerd voor de bijnieren.