check Fast & secure delivery within Europe   check Secure payment options   check Trusted since 2007

Questions? Call us +3124-6635366

Liver

The liver is an important organ in the digestive system that is responsible for a wide range of functions. You may think of detoxification, hormone production and biochemical production. Everything we breathe, eat or absorb through the skin goes through the liver. After the skin, the liver is the heaviest organ of the body and after the brain it is the liver also the most versatile organ.

14 Item(s)

per page

14 Item(s)

per page


De lever: een complex en veelzijdig orgaan

De lever is een complex orgaan en met een gemiddeld gewicht van 1,5 kg een van de grootste organen in ons lichaam. De lever zit rechts boven in de buikholte, bijna geheel achter de ribben, waardoor het goed beschermd wordt. Het orgaan is verantwoordelijk voor meer dan 500 verschillende spijsverteringprocessen, zoals de eiwit-, koolhydraat- en vetstofwisseling, de aanmaak van gal en de opslag van bepaalde vitaminen en ijzer. Daarnaast heeft de lever ook een reinigende en ontgiftende functie en is het verantwoordelijk voor hormoon- en bio-chemicaliën productie. De lever wordt dus betrokken in veel verschillende processen in het lichaam. Extra ondersteuning van de lever kan daarom soms gewenst zijn.

Leverondersteunende supplementen

Er zijn verschillende supplementen op de markt die de normale werking van de lever ondersteunen. Enkele voorbeelden hiervan zijn choline en kruiden zoals maria distel, welke hoge concentraties aan Silymarine, kurkuma en schisandra heeft.