Fermented Activated C Complex

 • Voor een sterk immuunsysteem en meer energie
 • Bestrijdt oxidatieve stress
 • Ondersteunt normale celgroei en vorming van collageen
 • Gefermenteerd met probiotica en whole foods
 • Betere opname van vitamine C
 • Met organische vlierbes, kamille, kurkuma en maca
 • Bevat geen zuivel, gluten
 • Vrij van kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • Non-GMO, 100% vegetarisch
 • 250 mg vitamine C per dag
 • 60 tabletten
Out of stock
SKU
NC-629
EUR 42.56
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

Fermented Activated C Complex

Het gefermenteerde, geactiveerde vitamine C Complex van New Chapter combineert vitamine C (als ascorbinezuur uit gefermenteerde voedingsstoffen) met een kruidenextract van vlierbes, kurkuma en maca voor een gezond immuunsysteem, meer energie en ondersteuning bij stress. De voedingsstoffen uit dit supplement bieden een breed spectrum aan fytonutriënten en gefermenteerde metabolieten. De geactiveerde vitamine C wordt goed opgenomen door het lichaam omdat het is gefermenteerd met pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). Het bestrijdt oxidatieve stress, ondersteunt een normale celgroei, draagt bij aan een heldere geest en bestrijdt vermoeidheid omdat het jouw natuurlijke energie activeert.

Fermented Activated C Complex draagt bovendien bij aan de vorming van collageen, wat onder meer belangrijk is voor het behoud van gezonde bloedvaten en een gezond zenuwstelsel, sterke botten en tanden en een goede conditie van de huid. Door de combinatie van vitamine C en het kruidenextract ondersteunt Fermented Activated C Complex jouw natuurlijke afweersysteem en een gezonde reactie op stress. Het supplement kan op elke moment van de dag worden ingenomen, zelfs op een lege maag. Een dagelijkse capsule bevat 250 mg vitamine C (313% van de ADH), 37,5 mg gefermenteerde schisandra, maca en kamille, 30 mg gecultiveerde vlierbes en organische eleuthero en astragalus wortel, 1 mg gember en 0,8 mg kurkuma.

Voordelen:

 • Geactiveerde vitamine C voor een sterker afweersysteem en meer energie
 • Betere opname van vitamine C dankzij fermentatie
 • Beter bestand tegen de negatieve gevolgen van stress
 • Ondersteunt een normale celgroei en de aanmaak van collageen
 • Draagt bij aan een heldere geest en verhelpt vermoeidheid
 • Bevat per capsule 250 mg vitamine C (313% van de ADH)
 • Met kruidenextract van vlierbes, schisandra, kamille, kurkuma en maca
 • Met bio-flavonoïden die afbraak van vitamine C voorkomen
 • Gefermenteerd met probiotica voor een gezond microbioom
 • Uitsluitend onbewerkte, organische voedingsstoffen en kruiden (whole foods)
 • Bevat cholesterolverlagende bèta-glucanen
 • Kan op elk moment van de dag worden genomen, ook op een lege maag

Het belang van vitamine C

Vitamine C is een van de belangrijkste vitamines voor ons lichaam en het speelt bij vrijwel alle ziektebeelden een rol. Vitamine C of ascorbinezuur activeert het afweersysteem, vult de antioxidanten in het lichaam aan en versnelt herstel na ziekte. Daarnaast bevordert het de opname van ijzer, zorgt het voor meer energie en voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Vitamine C is een sterk antioxidant en beschermt het lichaam samen met vitamine E tegen schadelijke vrije radicalen. Het is belangrijk dat vitamine C in een voedingssupplement, net als in de natuur, wordt ondersteund met bioflavonoïden. Dat zijn polyfenolen, ofwel een groep van chemische verbindingen, die veelvuldig in planten voorkomen. Bioflavonoïden voorkomen de afbraak van vitamine C en zorgen voor een nog betere opname. In dit vitamine C complex van New Chapter komen onder andere bioflavonoïden van de vlierbes voor.

Aanbevolen hoeveelheid vitamine C

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C voor gezonde volwassenen is 80 mg. Dat is een minimale hoeveelheid. In geval van zwangerschap, roken, stress of (herstel na) ziekte heb je meer behoefte aan vitamine C. Een tekort aan vitamine C kan ernstige gevolgen hebben. Het zorgt voor een verminderde weerstand, wondgenezing en opbouw van bindweefsel. Als het tekort fors oploopt, zoals vroeger bij de bemanning van schepen die lang onderweg waren, ontstaat scheurbuik dat gewichtsverlies, slapeloosheid, vermoeidheid en uiteindelijk uitval van tanden en inwendige bloedingen veroorzaakt.

Er is geen officiële bovengrens voor vitamine C vastgesteld. Deze wateroplosbare vitamine is namelijk onschadelijk; een teveel verlaat het lichaam via de urine. Een dagelijkse hoeveelheid van meer dan 1000 milligram kan wel licht laxerend werken. Een deel van de niet opgenomen vitamine C verdwijnt namelijk naar de dikke darm waar het water aantrekt en diarree kan veroorzaken.

Meer energie door gefermenteerde schisandra, kamille en maca

Activated C Complex van New Chapter bevat gefermenteerde schisandra, kamille en maca. Schisandra is een van de meest weldadige ingrediënten uit de keuken van New Chapter. De bessen van de Aziatische plant staan bekend om het verbeteren van de weerstand en de leverfunctie en het verhogen van het mentale en fysieke prestatievermogen.

Kamille wordt al eeuwen gebruikt vanwege het ontspannende effect op de zenuwen. Het is gunstig voor de maag en darmen en werkt licht ontstekingsremmend en ontsmettend.In kamille zitten onder andere etherische oliën, flavonoïden, aminozuren, polysachariden, fenolzuren, appelzuur, calcium en de vitamines B1 en C.

Maca oftewel Peruaanse ginseng is rijk aan mineralen, spoorelementen, aminozuren en voedingsvezels. Het wordt hoog in het Andes gebergte geteeld en bevat veel micronutriënten uit de voedzame berggrond zoals magnesium, calcium, kalium, selenium, jodium, mangaan, ijzer en koper. Daarnaast is maca een bron van eiwitten en aminozuren. De Inca’s gebruikten maca als energiebooster en ter bevordering van het uithoudingsvermogen.

Sterker immuunsysteem door vlierbes en kurkuma

Een kruidenmix van gecultiveerde, organische vlierbessen en kurkuma ondersteunt de werking van New Chaper’s Activated C Complex. Vlierbessen bevorderen het immuunsysteem en worden traditioneel ingezet bij griep, verkoudheid of gistinfecties. Ze verhelpen ook de aanmaak van slecht cholesterol, wat gunstig is voor hart en bloedvaten. De bio-flavonoïden in de vlierbes helpen celbeschadiging veroorzaakt door slechte voeding, milieuvervuiling en stress tegen te gaan. Bioflavonoïden voorkomen ook de afbraak van vitamine C en zorgen voor een nog betere opname.

Kurkuma of curcuma (turmeric) is verkozen tot het meest populaire supplement van 2019 en kent talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Deze geelwortel werkt ontstekingsremmend en tegen ontstekingsgerelateerde pijn, helpt vet te verbranden, is geschikt voor behoud van een goede gewrichtsfunctie, is goed voor het zenuwstelsel, het gezichtsvermogen en hart en bloedvaten en ondersteunt het immuunsysteem. Vaak wordt gedacht dat de curcuminoïden van kurkuma krachtige antioxidanten zijn die cellen en gezond houden en beschermen tegen vrije radicalen, maar het tegendeel is waar. Curcuminoïden zijn juist gezondheidsbevorderende stressoren (hormetische stoffen). Door hormetische prikkels wordt het lichaam gezonder en weerbaarder.

Hoe werkt fermenteren?

New Chapter maakt bij het fermenteren gebruik van een unieke twee-staps-methode. Eerst wordt een organische gistsoort (het probioticum saccharomyces cerevisiae) gemixt met natuurlijke koolhydraten van planten. Vervolgens worden er de juiste vitamines en mineralen aan toegevoegd. Om de fermentatie verder op gang te brengen, worden organische, non-GMO soja en onbewerkte whole foods toegevoegd zoals alfalfa, wortel en sinaasappelschil. Het gist ondergaat een biotransformatie doordat het de vitamines en mineralen in zijn structuur absorbeert. Daarna wordt er tropisch fruit aan het fermentaat toegevoegd om het fermentatieproces wat af te remmen. Om het proces compleet te maken, worden als laatste de probiotica bacteriestammen L. acidophilus, B. bifidum en L. rhamnosus onder zachte verhitting toegevoegd.

Het voordeel van fermentatie

Supplementen van New Chapter zijn gefermenteerd met whole foods. Met een unieke twee-staps-methode brengt New Chapter meer vitaliteit in haar vitamines, mineralen en kruiden. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de supplementen van New Chapter gemakkelijker te verteren zijn en geschikt om op elk moment van de dag te gebruiken, zelfs op een lege maag. En je krijgt direct een met voedingsstoffen gevuld fermentaat binnen met vele gunstige eigenschappen, zoals cholesterolverlagende bèta glucanen.

Wat zijn bèta glucanen?

Glucanen zijn ketens van glucose die voorkomen in de celwanden van planten en behoren tot de koolhydraten. Er zijn verschillende soorten glucanen; bekend zijn bijvoorbeeld zetmeel en cellulose. Glucanen komen voor in gisten en paddenstoelen en in granen, zoals haver. Wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat de bèta-glucanen uit haver het cholesterolgehalte verlagen. Er is ook onderzoek gedaan naar het effect van glucanen op het afweersysteem omdat het lichaam sommige bèta-glucanen uit gist en paddenstoelen als ‘lichaamsvreemd’ ziet. Bij lichaamsvreemde stoffen wordt het afweersysteem geactiveerd.

De darmen in balans dankzij probiotica

Dit Vitamine C Complex is gefermenteerd met probiotica, levende micro-organismen die een positief gezondheidseffect hebben als ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Ze brengen de microflora van je darmen in balans – precies de plek waar jouw immuunsysteem voor het grootste deel zetelt. De microflora, ook wel het microbioticum of microbioom genoemd, bestaat uit minuscule organismen zoals bacteriën, virussen en gisten. Als jouw microbioom goed in balans is, biedt het bescherming tegen ziekteverwekkers en helpt het bij de vertering van vezels.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

De supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en gevalideerd door wetenschappelijke experts. Alle vitamines van New Chapter zijn gefermenteerd met whole foods en probiotica – bacteriën die gunstig zijn voor je gezondheid. Met een unieke twee-staps-methode brengt het merk meer vitaliteit in haar vitamines, mineralen en kruiden. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de supplementen van New Chapter gemakkelijker te verteren zijn. De gefermenteerde multivitamines van New Chapter zijn geschikt om op elk moment van de dag te gebruiken, zelfs op een lege maag. En je krijgt direct een met voedingsstoffen gevuld fermentaat binnen met vele gunstige eigenschappen, zoals cholesterolverlagende bèta glucanen.

De supplementen van New Chapter voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). Het merk vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen.

More Information
Product Name
Fermented Activated C Complex
Brand
New Chapter
Content
60 tablets
User Instructions

Take 1 tablet daily or as recommended by a healthcare practitioner. Can be taken anytime, even on an empty stomach.

Ingredients per Serving

250 mg vitamin C (as ascorbic acid from ferment media) 313% *, 37.5 Stress and Energy Support Blend (from ferment media): organic schizandra (berry), organic maca (root), organic chamomile (flower), 30 mg Immune Support Blend (from culture media): European elder (berry), organic eleuthero (root), organic astragalus (root), 1 mg ginger (rhizome) 0.8 mg aqueous extract and 0.2 mg organic supercritical extract, 0.8 mg organic turmeric (rhizome) 0.6 mg from ferment media and 0.2 mg supercritical extract.

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Ferment media (organic soy flour, organic orange peel powder, organic Saccharomyces cerevisiae, lactic acid bacteria (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus rhamnosus), papain (deactivated) and bromelain (deactivated)), organic gum acacia, silica, lac resin and carnauba wax.

Diet
Vegetarian
Allergens
Soy
You can find this product in the following categories:
Write Your Own Review
You're reviewing:Fermented Activated C Complex
Your Rating