LifeShield™ Liver Force™

 • Ondersteunt een gezonde werking van de lever
 • Mix van vijf paddenstoelen voor een grondige detox
 • Met elfenbankje, shiitake, reishi, cordyceps en poria
 • Alleen onbewerkte, natuurlijke voedingsstoffen
 • 100% vegan, whole food, non-GMO
 • Vrij van gluten of kleur- en smaakstoffen
 • 60 capsules
Out of stock
SKU
NC-239
EUR 41.75
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

LifeShield™ Liver Force™

Kies voor een gezonde detox en zuivering van je lever met het beschermende schild van LifeShield™ Liver Force™. Dit supplement met reishi en elfenbankje, gecombineerd met een uitgekiende mix van shiitake, cordyceps en poria, ondersteunt de gezonde werking van je lever. LifeShield™ Liver Force™ biedt al het goede van vijf medicinale paddenstoelen door alle fasen van hun levenscyclus te combineren in één capsule: het mycelium, extracellulaire verbindingen, het vruchtlichaam en de sporen.

De paddenstoelen van New Chapter worden in de Verenigde Staten geteeld en krijgen de kans om volledig uit te groeien, waarmee de levenscyclus en medicinale, beschermende eigenschappen worden gewaarborgd. De medicinale kracht van deze paddenstoelen is zowel door traditioneel gebruik als door wetenschappelijk onderzoek bewezen en ondersteunen de leverfunctie en de algehele gezondheid. In de dagelijkse portie van twee capsules zit 240 mg elfenbankje, 240 mg cordyceps, 240 mg reishi, 140 mg shiitake en 140 mg poria.

Voordelen:

 • Ondersteunt een gezonde leverfunctie
 • Bescherming tegen toxische leverschade en infecties
 • Gezonde detox met ontgiftende werking van paddenstoelen
 • Bewezen door traditioneel gebruik en wetenschappelijk onderzoek
 • Met een uitgekiende mix van organische paddenstoelen: elfenbankje, shiitake, reishi, cordyceps en poria
 • Versterkt het immuunsysteem en geeft meer energie
 • Brengt de microflora van de darmen in balans
 • Vol bioactieve stoffen, bèta glucanen en antioxidanten
 • Rijke bron van essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen
 • Effectief adaptogeen, DNA-getest
 • Met organische, onbewerkte paddenstoelen, 100% vegan

De lever, een vitaal orgaan

De lever is een vitaal orgaan dat ongeveer 13% van de bloedtoevoer van het lichaam bevat en maar liefst 500 verschillende functies uitvoert. De cellen van de lever nemen voedingsstoffen op en ontgiften het bloed door schadelijke stoffen te elimineren. Zo beschermt een gezonde lever het lichaam tegen toxinen en gifstoffen. Als je lever uit balans is, kun je allerlei verschillende klachten krijgen, variërend van jeuk, pijnlijke spieren en vermoeidheid tot diarree, depressie of geelzucht.

Ondersteun de lever met elfenbankje

Het elfenbankje of de coriolus versicolor is één van de meest bestudeerde medicinale zwammen. De voornaamste eigenschappen van het welbekende elfenbankje zijn het lever-regenererend en virusremmend vermogen. In de traditionele Chinese Geneeskunde wordt de coriolus versicolor al duizenden jaren ingezet om de lever, het hart en de milt te ondersteunen. Daarnaast geeft het elfenbankje meer energie voor geest en lichaam.

Deze paddenstoel, ook wel turkey’s tail genoemd, heeft bovendien immunomodulerende eigenschappen - het brengt je immuunsysteem in balans. New Chapter gebruikt van het elfenbankje het mycelium en het vruchtlichaam. De werkzame stoffen in de coriolus versicolor zijn de polysaccharide K, dat in Japan veel wordt geadviseerd en uitvoerig is onderzocht, en aan proteïne gebonden polysaccharide peptiden. Deze polysacchariden werken ontgiftend en stimuleren het immuunsysteem. Elfenbankje wordt vaak gecombineerd met reishi voor een optimale werking.

Ontgiftende werking van reishi

De reishi of lakzwam beschermt de lever omdat het ontgiftende eigenschappen heeft. De polysacchariden en triterpenen van de reishi beschermen tegen toxische leverschade. De paddenstoel wordt fytotherapeutisch ingezet bij leverinsufficiëntie of een zwakke leverfunctie. De legendarische reishi wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt om gezond ouder te worden met meer vitaliteit en een sterker afweersysteem en het maakt je beter bestand tegen de negatieve gevolgen van stress.

Reishi (ganoderma lucidum) behoort tot de top 3 van medicinale paddenstoelen en staat hoog in aanzien bij de traditionele Chinese kruidenleer. De Chinese naam voor de krachtige paddenstoel is ling zhi, paddestoel van onsterfelijkheid. De oranje-bruine lakzwam bevat vitamines (C, B, D, E en foliumzuur), mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium en zink, sporenelementen zoals mangaan, selenium, chroom en koper en aminozuren.

Het meeste voordeel komt van de bioactieve stoffen zoals triterpenen en polysacchariden zoals bèta glucanen (minstens 15%). De fenolen en andere reishi-bestanddelen blijken te beschikken over krachtige antioxidante en chelerende eigenschappen. Dat wil zeggen dat ze vrije radicalen bestrijden die schade in het lichaam aan kunnen brengen en andere schadelijke stoffen zoals metalen kunnen ‘vangen’.

Reishi bezit antivirale en antibacteriële eigenschappen en heeft een ontgiftende werking. New Chapter LifeShield™ Liver Force™ gebruikt van de lakzwam de schimmeldraden (mycelium) en het vruchtvlees, dus de hoed en de stam. Er zijn veel producten met reishi verkrijgbaar, maar deze zijn niet altijd even effectief. New Chapter test haar producten uitgebreid en verricht zelfs DNA-tests om er zeker van te zijn dat de authentieke, medicinale ling zhi stam in de LifeShield™ supplementen wordt gebruikt.

Cordyceps stimuleert de leverfunctie

Cordyceps wordt in China de keizerlijke paddenstoel genoemd en groeit in het hooggebergte van Tibet en China. Omdat de langwerpige paddenstoel alleen op 3000 tot 5000 meter hoogte voorkwam, was het een exclusief en kostbaar product. Tegenwoordig kan de cordyceps goed geteeld worden, waardoor iedereen van zijn bijzondere medicinale kwaliteiten gebruik kan maken. De cordyceps stimuleert de leverfunctie met ontgiftende eigenschappen, ondersteunt het afweersysteem in het bestrijden van virale leverinfecties en remt aantasting van de leverfuncties. De medicinale paddenstoel wordt daarom in China vaak ingezet bij de behandeling van leveraandoeningen.

Onderzoek wijst uit dat cordyceps de energieproductie van cellen en de doorbloeding van de organen stimuleert. Mede daardoor is de paddenstoel opwekkend voor lichaam en geest en ondersteunt het je uithoudingsvermogen, mentale helderheid en leervermogen. Bovendien verbetert de keizerlijke paddenstoel als adaptogeen het immuunsysteem en bevat het cholesterolverlagende bèta glucanen. De cordyceps bevat L-tryptofaan, polysachariden (waaronder cyclofuranen, galactomannan, bèta glucanen, bèta mannanen), lipiden en nucleoside analogen, die virusremmende eigenschappen bezitten.

Ondersteun je organen met shiitake en poria

LifeShield™ Liver Force™ bevat naast de heilzame paddenstoelen elfenbankje, reishi en cordyceps een mix van de medicinale poria en shiitake – vol bèta-glucanen, antioxidanten, ergosterol derivaten, coriolan en polysachariden. Poria groeit op de wortels van de pijnboom en wordt traditioneel gebruikt als een Chi (levensenergie) tonic dat de organen ondersteunt. De voedzame, bruine knol is licht vochtafdrijvend. Poria groeit op de wortels van de pijnboom en wordt traditioneel gebruikt als een Chi (levensenergie) tonic dat de organen ondersteunt. De voedzame, stevige bruine knol is licht vochtafdrijvend en verdovend; Taoïstische kluizenaars eten het om verlichting te bereiken.

Medicinale paddenstoelen

Niet alleen de Chinese kruidenleer, ook de oude Grieken en Romeinen maakten gebruik van mycotherapie, het toepassen van medicinale paddenstoelen voor de gezondheid. In de Middeleeuwen waren ook de monniken geïnteresseerd in de heilzame krachten van paddenstoelen. Het traditionele gebruik van paddenstoelen kreeg halverwege vorige eeuw de aandacht van de wetenschap. Mycologen, biologen die onderzoek doen naar paddenstoelen, kregen ook belangstelling voor de medicinale eigenschappen.

Aanvankelijk waren alleen Japanse en Chinese wetenschappers geïnteresseerd, maar zo’n veertig jaar geleden volgde ook het westen. Paddenstoelen zijn evolutionair gezien ouder dan planten, maar we weten er nog niet veel van af. Er zijn inmiddels wel volop onderzoeksresultaten die de medicinale eigenschappen bevestigen van traditionele toppers zoals het elfenbankje (coriolus versicolor), shiitake en reishi.

Paddenstoelen als adaptogeen

Veel paddenstoelen zijn adaptogenen, een bekende term in de holistische voedingsleer. In de Ayurvedische geneeskunde wordt al eeuwen gebruikgemaakt van kruiden en gewassen die als adaptogeen dienen. Het Latijnse ‘adaptare’ betekent aanpassen, dus adaptogenen helpen je lichaam om zich aan te passen aan negatieve prikkels van bijvoorbeeld stress. Daardoor ontstaat er meer balans. Het farmacologische concept van adaptogenen gaat ervan uit dat ze fysiologische processen stabiliseren en homeostases bevorderen. Zo stimuleren adaptogenen het lichaam tot een gebalanceerde aanmaak van hormonen. Ze zorgen niet zelf voor de aanmaak van hormonen, maar verhelpen een disbalans.

Een Life Shield van paddenstoelen

New Chapter combineert eeuwenoud traditioneel gebruik van de schatten van de natuur met inzichten uit de moderne wetenschap. De productenlijn op basis van paddenstoelen heet niet voor niets LifeShield™. Deze supplementen bieden namelijk een beschermend schild voor jouw welzijn. New Chapter gebruikt het mycelium van de paddenstoelen (de schimmeldraden), de sporen en het vruchtvlees dat boven de grond groeit voor producten die daadwerkelijk bijdragen aan jouw gezondheid.

De LifeShield™ producten van New Chapter brengen balans in jouw leven en bieden elk een specifiek gezondheidsvoordeel, van meer mentale helderheid tot ondersteuning van de leverfunctie. De paddenstoelen van New Chapter zijn in de Verenigde Staten gekweekt. Ze krijgen de kans om volledig uit te groeien, waarmee hun levenscyclus en de medicinale eigenschappen worden gewaarborgd.

Hoe worden de paddenstoelen getest?

Niet elke paddenstoel biedt dezelfde voordelen voor de gezondheid – ook al zien ze er identiek uit. New Chapter is er dan ook trots op dat hun paddenstoelen het Identify Assured keurmerk dragen, wat betekent dat alle gebruikte stammen zorgvuldig gekwalificeerd en bevestigd zijn. New Chapter gebruikt geavanceerde technologie om alle bestanddelen van de paddenstoelen te matchen, controleren en waarborgen. Dit betekent dat zelfs het DNA van de stammen wordt getest om ze te identificeren en te vergelijken met de resultaten uit hun uitgebreide database. Vervolgens wordt de chemische vingerafdruk van de paddenstoelen onderzocht om de werking te verifiëren en bevestigen. Zo kun jij er zeker van zijn dat de juiste heilzame eigenschappen van de paddenstoel in jouw LifeShield™ supplementen aanwezig zijn.

Over New Chapter – goed voor lichaam geest én de aarde

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde. New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

De supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en gevalideerd door wetenschappelijke experts. De supplementen van New Chapter voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). Het merk vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen, New Chapter spant zich volop in om de aarde niet te belasten.

De natuurlijke supplementen van New Chapter zijn uitgebreid getest en gevalideerd door wetenschappelijke teams. Elk afzonderlijk product is mede ontworpen door holistische experts en elke formule is gestaafd door een team van wetenschappers waaronder klinische medici, toxicologen, kwaliteitsingenieurs en chemici die gespecialiseerd zijn in natuurlijke producten. Daarnaast bevatten de supplementen geen additieven (geen toegevoegde suikers, synthetische middelen of geur- en smaakstoffen) en worden de grondstoffen en producten strikt gecontroleerd.

More Information
Product Name
LifeShield™ Liver Force™
Brand
New Chapter
Content
60 capsules
User Instructions

Take 2 capsules daily with food. Not recommended for use in children.

Ingredients per Serving

240 mg turkey tail (Trametes versicolor) (mycelium and fruiting bodies), 240 mg cordyceps (Cordyceps militaris) (mycelium), 240 mg reishi (Ganoderma lucidum, ling zhi) (mycelium and fruiting bodies), 140 mg shiitake (Lentinus edodes) (mycelium), 140 mg poria (wolfiporia cocos) (mycelium).

Other Ingredients

Capsule (pullulan (Aureobasidium pullulans), carrageenan, water and potassium chloride) and brown rice.

Diet
Vegan, Vegetarian
Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
You can find this product in the following categories:
Write Your Own Review
You're reviewing:LifeShield™ Liver Force™
Your Rating