ProBio Basis 90cp

• Hoog geconcentreerd basisprobioticum
• Op basis van twee stammen
• 1 miljard bacteriën per capsule
• Met prebiotische stoffen
• Vrij van allergenen
• Categorieën: Probiotica & Darmflora
• 90 vegetarische capsules

Out of stock
SKU
PB5005
EUR 34.35
  • Shipping within 3 days
  • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

ProBio Basis van Nutramin

ProBio Basis is een basisprobioticum dat gebaseerd is op twee verschillende stammen. Eén stam is op basis van de bifidobacterie (Bifidobacterium longum) en één stam is op basis van de lactobacillusbacterie (Lactobacillus acidophilus). ProBio Basis is hoog geconcentreerd en bevat 1 miljard bacteriën per capsule. Naast probiotische stammen bevat ProBio Basis prebiotische stoffen, namelijk fructo-oligosachariden (FOS). Het supplement is geschikt voor vegetariërs, is vrij van allergenen en het wordt aanbevolen om eenmaal daags één capsule te nemen.

Probiotica en de wetenschap

De WHO heeft probiotica gedefinieerd als: levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid wanneer in ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. De term probiotica werd voor het eerst gebruikt in 1953, nadat diverse wetenschappers in de decennia ervoor onderzoek deden naar micro-organismen. De Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was de eerste die in de 19e eeuw met de theorie kwam dat er waarschijnlijk minuscule levende wezens ten grondslag lagen aan diverse ziekten. Deze microbe-theorie is in de medische wereld waarschijnlijk één van de belangrijkste ontdekkingen geweest. Pas sinds de jaren negentig van de vorige eeuw echter wordt er in Europa gericht onderzoek gedaan naar probiotica en de darmflora, wat betekent dat dit onderzoek feitelijk nog altijd in de kinderschoenen staat. Doordat er nog veel onderzoek gaande is naar probiotische bacteriën, mogen er tot op heden geen gezondheidseffecten van probiotica benoemd worden.

Voordelen:

Hoog geconcentreerd basisprobioticum
• Opgebouwd uit twee verschillende probiotische stammen, één op basis van de bifidobacterie en één op basis van de lactobacillusbacterie
• Bevat de stammen Bifidobacterium longum en Lactobacillus acidophilus
• Bevat 1 miljard bacteriën per capsule
• Is verrijkt met prebiotische stoffen, namelijk fructo-oligosachariden (FOS)
Vrij van allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten, GMO’s en van artificiële kleur- en smaakstoffen
• Geschikt voor vegetariërs

Onze darmflora

De darmflora is de naam voor alle bacteriën en andere micro-organismen die in onze darmen leven. In totaal zijn het er meer dan honderdduizend miljard, goed voor een gewicht van meer dan een kilo! Het grootste gedeelte van al deze micro-organismen leeft in onze grote darm, waar ze een bijdrage leveren aan het verteren van ons voedsel. Met name de voeding die niet door de spijsverteringsenzymen in onze maag wordt verteerd, wordt door de darmflora afgebroken. De belangrijkste omzetting die plaatsvindt in onze darmflora is die van voedingsvezels naar glucose, oftewel naar energie voor het menselijk lichaam. De darmflora is dus een belangrijk ecosysteem in ons lichaam waar we mee samenwerken om gezond te kunnen blijven. Naast de gewenste bacteriën, die ons een handje helpen met onze voedselvertering, komen er ook minder gewenste soorten voor in onze darmen. In een gezonde darmflora zijn deze verschillende soorten met elkaar in evenwicht.

Over Nutramin

Nutramin is in de jaren ’80 ontstaan vanuit een succesvolle natuurgeneeskundige kliniek in Amsterdam, opgericht door professor Henk Oswald. De constante vraag naar gezondheidsproducten vanuit deze kliniek leidde tot de ontwikkeling van een eigen productlijn onder de naam Nutramin. Toen de kliniek in 1996 werd opgeheven, bleef Nutramin door haar trouwe klantenkring bestaan als vooraanstaand merk onder natuurartsen en gezondheidsprofessionals. In deze fase, waarin het merk in het teken stond van de handel in (Amerikaanse) supplementen, heeft de huidige eigenaar Mischa Strijder het merk overgenomen. Het was Strijders’ ambitie om een toonaangevend supplementenbedrijf te worden dat streeft naar kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare en professionele supplementen die zijn gebaseerd op het beste dat de natuur en de wetenschap te bieden hebben.

Het bedrijf heeft sindsdien - mede door de veranderde Europese wetgeving - diverse ontwikkelingen doorgemaakt, maar is altijd trouw gebleven aan deze ambitie. Om haar hoogwaardige, hooggedoseerde producten voor iedereen beschikbaar te maken, is de laatste jaren geïnvesteerd in een nieuwe website zodat niet alleen gezondheidsprofessionals, maar ook consumenten toegang hebben tot de producten van Nutramin.

 

 

More Information
Product Name
ProBio Basis 90cp
SKU
PB5005
Brand
Nutramin
Content
90
User Instructions

1 maal daags 1 capsule.

Ingredients per Serving

Vulstof (aardappelzetmeel), capsule (hydroxypropylmethylcellulose (vegetarisch)), probiotica, FOS, antiklontermiddelen (zonnebloemolie, siliciumdioxide).     
         
Samenstelling per capsule         
Propriëtair mengsel bestaande uit: 100 mg**
• Fructo-oligosacchariden                         
• Lactobacillus acidophilus                         
• Bifidobacterium longum                         

**RI niet vastgesteld.    

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Diet
Vegetarian
Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
Write Your Own Review
You're reviewing:ProBio Basis 90cp
Your Rating