Prenatal - Essentials - Methyl-Free - Capsules

 • Methyl free
 • Prenatal multivitamins
 • Contains vitamins A, B6 and B12
 • With folate, calcium, magnesium and potassium
 • With lutein and zeaxanthin
 • 60 capsules
Out of stock
SKU
SH-30
EUR 45.95
 • Shipping within 3 days
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

Prenatal - Essentiële Voedingsstoffen - Methylvrij van Seeking Health

Ben je gevoelig voor gemethyleerde vormen van nutriënten, maar heb je gehoord dat de gemethyleerde vormen van vitamine B12 en folaat belangrijk zijn tijdens de zwangerschap? Word je bovendien overweldigd door alle ingrediënten in prenatale multivitaminen en wil je je focussen op de voedingsstoffen die echt essentieel zijn voor je zwangerschap? Dan is deze nieuwe prenatale formule van Seeking Health echt iets voor jou! Prenatal Essentials Methyl Free is een compacte, maar krachtige multivitamine die vrij is van gemethyleerde nutriënten, speciaal voor diegenen die daar gevoelig voor zijn. De formule is perfect voor iedereen die geen behoefte heeft aan een uitgebreide prenatale formule, zoals bijvoorbeeld de Optimal Prenatal formule van Seeking Health, maar enkel op zoek is naar de basisvoedingsstoffen voor deze levensfase.

Essentiële nutriënten

Deze nieuwe formule van Seeking Health bevat onder meer biologisch beschikbaar, ongemethyleerd folaat in de vorm van folinezuur, een vorm die de methyleringsprocessen in het lichaam optimaal ondersteunt. Folaat draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van het ongeboren kind tijdens de zwangerschap. Ook is vitamine B12 toegevoegd in vormen die door het lichaam kunnen worden omgezet in methylcobalamine. Zowel de voorloper van vitamine A, bètacaroteen, als de biologisch beschikbare vorm retinol palmitaat zijn toegevoegd. Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen, de huid, het tandvlees, het haar en het immuunsysteem. De toegevoegde actieve vorm van vitamine B6, p-5-p, reguleert mede de activiteit van hormonen in het lichaam en ondersteunt het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Luteïne en zeaxanthine hebben mogelijk een antioxidant werking in het lichaam en er zijn aanwijzingen dat ze de conditie van de ogen ondersteunen*3.

Voordelen

 • Compacte, krachtige prenatale multivitamine zonder methylvormen van nutriënten, met essentiële voedingsstoffen voor de prenatale periode
 • Geformuleerd door artsen en gebaseerd op jarenlang onderzoek
 • Folaat draagt bij tot de vorming van de placenta, de weefselgroei en de groei van het ongeboren kind tijdens de zwangerschap
 • Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen, de huid, het tandvlees, het haar en het immuunsysteem
 • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen in het lichaam en ondersteunt het immuunsysteem en het zenuwstelsel
 • Luteïne en zeaxanthine hebben mogelijk een antioxidant werking in het lichaam en er zijn aanwijzingen dat ze de conditie van de ogen ondersteunen*3
 • Methylvrij, vrij van de meest voorkomende allergenen, van artificiële kleur- en smaakstoffen en ijzer
 • Geschikt voor vegetariërs

Belangrijke ondersteuning tijdens jouw zwangerschap

Prenatal - Essentiële Voedingsstoffen - Methylvrij is een synergetische, prenatale multivitamine die het lichaam ondersteunt in deze bijzondere periode waarin er zich in het lichaam een nieuw leven ontwikkelt. De multivitamine is geformuleerd door artsen en gebaseerd op jarenlang onderzoek. In de formule zitten chelaatvormen van mineralen en er is bewust geen ijzer toegevoegd, omdat dit concurreert met de opname van calcium in het lichaam. De essentiële nutriënten folaat, vitamine A, B6, B12, luteïne, zeaxanthine en de chelaatvormen van calcium, magnesium en kalium maken deze multivitamine tot de perfecte ondersteuning voor tijdens jouw zwangerschap!

Epigenetica & Seeking Health

De term epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington om het verschijnsel te kunnen duiden dat genen onder invloed van omgevingsfactoren aan of uit kunnen worden gezet. Bij epigenetische modificaties verandert de functie van een gen zonder dat diens code verandert, zoals wanneer een muziekstuk door verschillende muzikanten wordt gespeeld; het zijn dezelfde noten, maar ze klinken anders. Zo kunnen twee mensen die genetisch identiek zijn, toch epigenetisch heel verschillend zijn. Hierin ligt de basis voor het gezondheidsprogramma van Dr. Ben Lynch van Seeking Health besloten. Door de markeringen rondom het DNA op te sporen die genen aan of uit kunnen zetten en hier invloed op uit te oefenen met behulp van voeding, supplementen en aanpassingen in de leefstijl, stelt Lynch dat we als het ware onze ‘vuile genen op kunnen schonen’ en invloed kunnen uitoefenen op onze genexpressie.

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

*1 Calcium, folaat, magnesium, zink, vitamine A, B12 en D zijn goed voor het celdelingsproces

*2 Folaat draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap

*3 Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

More Information
Product Name
Prenatal - Essentials - Methyl-Free - Capsules
SKU
SH-30
Brand
Seeking Health
Content
60 capsules
User Instructions

Take two capsules daily with a meal, or use as directed by a healthcare practitioner. Do not take within 5 hours of bedtime as this may disturb sleep. An option is also to take 1 capsule with breakfast and 1 capsule with lunch for more consistent nutrition throughout the day.

Ingredients per Serving

Vide image above

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Vegetarian capsule (hypromellose and water), microcrystalline cellulose, ascorbyl palmitate, and L-leucine.

Diet
Vegetarian
Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
Write Your Own Review
You're reviewing:Prenatal - Essentials - Methyl-Free - Capsules
Your Rating