Vitamin B complex

Een vitamine B-complex bevat alle B-vitamines: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. Alle B-vitaminen zijn wateroplosbaar en hebben met elkaar gemeen dat ze een belangrijke rol spelen in de stofwisseling van de cellen. Als co-enzymen zijn ze belangrijk voor verschillende lichaamsfuncties. Daarnaast heeft elke B-vitamine een eigen werking in het lichaam. De B-vitaminen werken goed met elkaar samen en versterken elkaar. Een goed vitamine B-complex bevat dan ook alle B-vitaminen.

Read more

8 Items

per page
Set Ascending Direction
 1. Ancestral Supplements - Grass Fed Beef Liver - 180 capsules Grass-Fed Bovine Liver
  Rating:
  100%
  EUR 58.50
  Out of stock
 2. Adult B-Centered™ Adult B-Centered™
  EUR 34.50
  Out of stock
 3. Seeking Health - B-Minus - B Complex B-Minus - B complex
  EUR 36.75
  Out of stock
 4. MegaFood - Balanced B Complex - 30 Vegetarian Tablets Balanced B Complex
  Out of stock
 5. Fermented Vitamin Complex Fermented Vitamin Complex
  Out of stock
 6. L-5-MTHF - 60 lozenges L-5-MTHF - 60 lozenges
  EUR 24.10
  Out of stock

8 Items

per page
Set Ascending Direction

Goed op elkaar afgestemd

Aangezien de B-vitaminen sterk met elkaar samenwerken, is het belangrijk dat je voldoende hoeveelheden van elk van de B-vitaminen binnenkrijgt via voeding en zo wenselijk, aanvullende suppletie. B-vitaminen zijn essentieel en kunnen niet worden aangemaakt in het lichaam. Op vitamine B12 na, worden er van de B-vitaminen nagenoeg geen voorraden opgeslagen in je lichaam. Een teveel aan B-vitaminen scheidt je lichaam via de urine weer uit. Wil je je B-vitaminen in je lichaam aanvullen, dan kan een goed vitamine B-complex een uitstekende keuze zijn.

Natuurlijke B-vitamines

Ergomax biedt vooral natuurlijke en biologische B-vitamines aan. De merken die we selecteren voor verkoop in onze webshop staan vrijwel allemaal garant voor vitamines uit 100% natuurlijke en complete voedselbronnen. De vitamines zijn dus niet van synthetische afkomst. De vitamines die worden gebruikt zijn bioactief, zijn goed opneembaar en adequaat gedoseerd. De supplementen zijn tevens geproduceerd volgens hoge kwaliteitsnormen. De natuurlijke B-vitamines bevatten geen pesticiden, herbiciden, gluten en soja. Welke vitamine B complex je dus ook kiest, je kiest altijd voor kwaliteit.

Welke B-vitaminen zijn er?

Vitamine B1 heet thiamine en is de eerste ontdekte vitamine. Vitamine B2 heet  riboflavine en is een flavoproteïne. Van vitamine B3 bestaan twee vormen: niacine of nicotinezuur en niacinamide of nicotinamide. Vitamine B5 heet pantotheenzuur en verwijst naar het Griekse woord pantos dat overal betekent. B5 komt namelijk voor in al je cellen. Vitamine B6 heet pyridoxine. In supplementen wordt pyridoxine of de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fosfaat (P5P) gebruikt. Vitamine B8 is beter bekend als biotine en werd vroeger ook vitamine H van huid en haar genoemd. Vitamine B11 is beter bekend als foliumzuur en vitamine B12 tot slot is misschien wel de bekendste B-vitamine.

Keuze uit diverse merken

Zoek je een goed vitamine B-complex? Ergomax heeft diverse merken in de webshop. Bijvoorbeeld het merk MegaFood, met het Balanced B-complex, het Adult B-Centered Concentratie Complex en het Kids B Complex voor kinderen. Of kijk eens bij het Gefermenteerde B Complex van New Chapter of B-Minus B Complex van Seeking Health. Wij adviseren je ook graag.