Gefermenteerde levertraan

Gefermenteerde levertraan is levertraan die verkregen is op traditionele wijze uit een zorgvuldig en mild fermentatieproces. Levertraan wordt gemaakt uit de levers van schelvis, heilbot of bijvoorbeeld kabeljauw. De levers worden gemengd met zout en bijvoorbeeld bouillon. Na enkele maanden fermenteren wordt de olie eruit gefilterd. Zo wordt hitte vermeden en blijven alle voedingsstoffen intact. Het eindproduct is gefermenteerde natuurlijke levertraan die vol zit met vitaminen, mineralen en essentiële omega 3-vetzuren. Je lichaam kan deze voedingsstoffen uit gefermenteerde levertraan, zoals vitamine A, D en E en EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), goed benutten.

Read more

7 Items

per page
Set Ascending Direction

7 Items

per page
Set Ascending Direction

Wat is de beste levertraan?

De beste levertraan is levertraan die zeer zuiver is van kwaliteit en olie waar de oorspronkelijke voedingsstoffen nog in zitten. Veel producenten maken bijvoorbeeld gebruik van fermentatie als techniek om de levertraan te produceren. Dit is een oeroude techniek waarbij geen hitte, chemicaliën of mechanische druk wordt gebruikt. Het resultaat is een pure natuurlijke levertraanolie vol antioxidanten en belangrijke voedingsstoffen. Gefermenteerde levertraan is een zeer goede levertraan, net zoals levertraan met boterolie. Je kunt levertraan vloeibaar kopen of in capsulevorm. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Wat doet levertraan met je lichaam?

Levertraan is een natuurlijke bron van de meervoudig onverzadigde omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Hoewel je lichaam een klein beetje EPA en DHA kan aanmaken, haal je dit vooral uit voeding, zoals levertraan. Vroeger werd levertraan vooral genomen vanwege het hoge gehalte vitamine D dat erin zit. Wat niet iedereen weet, is dat levertraan ook vitamine A en de mineralen jodium en fosfor bevat. Levertraan is dan ook erg gezond. Vitamine D is goed voor je botten, spieren en je tanden. En samen met vitamine A ondersteunt vitamine D ook je immuunsysteem. Inname is dus extra belangrijk in de wintermaanden. Vitamine A is ook belangrijk voor je huid en helpt je om scherp te blijven zien. De visvetzuren DHA en EPA zijn belangrijk voor je hart, hersenen en ogen. Met levertraan verzorg je je lichaam van binnenuit.

Waar moet je op letten bij het kopen van levertraan capsules / gefermenteerde levertraan?

Het is belangrijk om een zuivere levertraanolie te kopen van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld gefermenteerde levertraancapsules. Zo weet je zeker dat de olie veel goede voedingsstoffen bevat. Je kunt levertraan vloeibaar of in capsules kopen. De vloeibare levertraan is tegenwoordig kleurloos of lichtgeel en smaakt een beetje visachtig, maar zeker niet ranzig. Wil je de olie liever niet proeven, kies dan voor capsules. Gefermenteerde levertraan is heel gezond en vormt een perfecte aanvulling op een gezond voedingspatroon.