Levertraan capsules

Levertraan werd vroeger aan kinderen en volwassenen gegeven vanwege de vitamine D die erin zit. De meeste kinderen vonden levertraan echter niet lekker. Tegenwoordig zijn levertraan capsules weer populair en kun je ze dagelijks nemen. Bovendien is de huidige levertraanolie zeer zuiver, in tegenstelling tot vroeger. En dat is een heel verschil voor de smaak. Levertraan zit vol vitamine A en D en het bevat de mineralen jodium en fosfor. Bovendien zijn levertraancapsules rijk aan omega 3-vetzuren zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Levertraan is afkomstig van de lever van onder andere kabeljauw, schelvis of heilbot.

Read more

3 Items

per page
Set Ascending Direction

3 Items

per page
Set Ascending Direction

Heb je levertraan nodig?

Omdat levertraan vitamine A en D en omega 3-vetzuren bevat, is het goed voor je lichaam. Zeker in de wintermaanden kan je lichaam extra vitamine D wel gebruiken. Vitamine D is goed voor sterke botten en je spieren, het ondersteunt je immuunsysteem en het helpt je tanden sterk te houden. Vitamine A is belangrijk voor je huid en helpt je om scherp te blijven zien. Vitamine A heeft ook een positieve invloed op je weerstand en slijmvliezen. De visvetzuren DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) ondersteunen je bloeddruk, hart, hersenen en je ogen. Dus je kunt levertraan goed gebruiken voor je gezondheid.

Waar wordt levertraan voor gebruikt?

Levertraan wordt genomen omdat het rijk is aan vitamine A en D, aan de mineralen jodium en fosfor en aan omega 3-vetzuren. Je kunt het dus om meerdere redenen gebruiken. Of het nu gaat om de gezondheid van je ogen, huid, botten, tanden of immuunsysteem, voor al deze toepassingen kun je levertraan gebruiken. De levertraan van tegenwoordig is zeer zuiver. De olie is vaak kleurloos of lichtgeel en smaakt een beetje visachtig, maar niet ranzig. Levertraan is echt een natuurlijk product. Daarom kiezen veel mensen voor levertraan.

Wat is beter, levertraan of visolie?

Als je voor levertraan kiest, dan kies je voor vitamine A, D, de mineralen jodium en fosfor én voor de omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Visolie bevat doorgaans alleen de omega 3-vetzuren EPA en DHA, tenzij er extra vitamines aan de olie zijn toegevoegd. Levertraan is dus van nature rijker dan visolie. Je zou kunnen zeggen: levertraan is een visolie, maar niet elke visolie is levertraan. Levertraan is afkomstig van de lever van kabeljauw, schelvis of heilbot. Juist in de lever zitten de hoogste waardes vitamine A, D en omega 3-vetzuren.

Is levertraan gezond?

Ja, levertraan is zeer gezond. Kies je voor levertraan, dan doe je dat vanwege de gezondheidsvoordelen. Levertraan bevat niet alleen omega 3-vetzuren zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur), maar de olie is ook rijk aan vitamine D en A. Vitamine A helpt om normaal te kunnen zien en helpt bij de celdeling. Het is ook een belangrijke vitamine voor de huid en de slijmvliezen. En net als vitamine D ondersteunt de vitamine je immuunsysteem. Vitamine D is bovendien goed voor je botten, spieren en je gebit. De vitamine helpt ook bij het celdelingsproces. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor je bloeddruk, hart, hersenen en je gezichtsvermogen.

Zijn levertraan capsules gezond?

Levertraan staat erom bekend erg gezond te zijn. Daarom werd levertraan vroeger al veel aan kinderen gegeven, zeker in de winterperiode. Omdat de olie toen niet zuiver was, vonden veel kinderen de smaak erg vies. Tegenwoordig is levertraan in capsules zeer zuiver. Je kunt levertraan capsules dus rustig dagelijks nemen voor je gezondheid. Vitamine A en D in levertraan zijn namelijk goed voor je immuunsysteem. Vitamine A helpt je ook om normaal te blijven zien en is goed voor je slijmvliezen. Vitamine D is verder belangrijk voor je botten, spieren en tanden. In levertraan zitten ook gezonde omega 3-vetzuren zoals EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze vetzuren zijn belangrijk voor je hart en hersenen.

Levertraan in capsules of vloeibaar?

Of je liever levertraan capsules gebruikt of vloeibare levertraan is een persoonlijke keuze. Levertraan capsules zijn prettig in gebruik en makkelijk in te nemen. Slik je liever geen capsules, dan kan vloeibare levertraan een uitkomst bieden. Neem bijvoorbeeld een eetlepel levertraan per dag. Capsules zijn weer makkelijker mee te nemen. Levertraan zit vol belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine A, D en E en de omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Daarnaast bevat levertraan de mineralen jodium en fosfor.