Golden Black Seed
EUR 44.16

Golden Black Seed

 • Zwarte komijnzaad (nigella) en kurkuma
 • Ondersteunt een gezond gewicht
 • Voor een stabiel metabolisme
 • Bevat geen kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • Glutenvrij en 100% vegetarisch
 • 150 mg nigella en 140 mg kurkuma per dag
 • 30 capsules
In stock
SKU
NC-6017
EUR 44.16
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

Golden Black Seed van New Chapter

Golden Black Seed is een hoog geconcentreerde kruidenmix van zwarte komijnzaad en kurkuma en de eerste botanical formule die gericht is op de vier pijlers van een gezond metabolisme. Het ondersteunt een gezonde cholesterolwaarde en bloeddruk en het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel en een gezond gewicht. Zo past New Chapter eeuwenoud, traditioneel gebruik toe voor de moderne, 21-eeuwse leefstijl.

Voordelen:

 • Hoog geconcentreerde zwarte komijnzaad en kurkuma
 • Voor een gezond metabolisme en het behoud van een gezond gewicht
 • Ondersteunt een gezonde cholesterolwaarde en bloeddruk
 • Voor het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel
 • Gunstig voor de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en een gezonde hersenfunctie
 • Ondersteunt het immuunsysteem en een goed humeur
 • Sterk antioxidant, beschermt gezonde cellen en weefsels
 • Hormetisch effect
 • Minder schadelijke gevolgen van stress
 • Glutenvrij, bevat geen kleur- en smaakstoffen of andere synthetische toevoegingen
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Dagelijks 150 mg nigella sativa en 140 mg kurkuma met één capsule per dag

Gebundelde kracht van kurkuma en komijn

In Golden Black Seed bundelen kurkuma en nigella sativa (zwarte komijnzaad) hun krachten. Met één capsule per dag krijg je het concentraat van 150 mg nigella en 140 mg kurkuma binnen. Golden Black Seed ondersteunt jouw metabolisme en activeert op celniveau de belangrijkste elementen van gezondheid. Het is rijk aan antioxidanten, bestrijdt de schadelijke, vrije radicalen, stimuleert de celvernieuwing en ondersteunt het gezond ouder worden. Klinische test wijzen tevens uit dat Golden Black Seed een goed humeur en de alertheid bevordert en ervoor zorgt dat je beter kunt omgaan met stressvolle situaties. Daarnaast ondersteunt het een normale hersenfunctie en de concentratie.

Nigella sativa: het geheim van de Egyptenaren

Zwarte komijn staat door de eeuwen heen bekend onder vele namen zoals nigella sativa, nootmuskaatbloem, schwarzkümmel of thymoquinone. Het wordt al eeuwenlang ingezet voor allerlei verschillende klachten en persoonlijke verzorging. Het zaad van zwarte komijn werd al gebruikt door de oude Egyptenaren; er is zelfs blackseed-olie gevonden in de graftombe van farao Toetanchamon. De komijnzaadolie was ook het geheim achter de koninklijke teint van de mythische Egyptische vorstin Nefertiti.

Voor een gezond metabolisme en gewicht

Zwart komijnzaad bevat veel gezonde stoffen zoals linolzuur, etherische oliën, alkaloïden, vette olie en tannines. De laatste jaren hebben wetenschappers zich gebogen over de vele gezondheidsvoordelen van zwarte komijnzaad. Het blijkt ondersteunend te werken voor een gezond metabolisme, gezond gewicht, goed humeur, sterke weerstand en een goed geheugen. Verder werd nigella sativa traditioneel gebruikt om onder andere de darmflora te herstellen en schimmels te bestrijden, bij huidklachten en ter vermindering van stress.

Zwarte komijn als antioxidant

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen. Zij neutraliseren de schade van vrije radicalen, de slopers van onze weefsels en cellen. Komijn heeft een sterk antioxiderende werking; onderzoek wijst uit dat het een effectievere antioxidant dan vitamine C.

De kracht van kurkuma

Kurkuma of curcuma is verkozen tot het meest populaire supplement van 2019 en kent talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het wordt ook wel geelwortel, turmeric of koenjit genoemd. Kurkuma is een Aziatisch specerij met een lange geschiedenis. Het helpt vet te verbranden, is geschikt voor behoud van een goede gewrichtsfunctie, een scherp gezichtsvermogen, hart en bloedvaten en ondersteunt het immuunsysteem.

Hormetische prikkels

Vaak wordt gedacht dat de curcuminoïden van kurkuma krachtige antioxidanten zijn die cellen en gezond houden en beschermen tegen vrije radicalen, maar het tegendeel is waar. Curcuminoïden zijn juist gezondheidsbevorderende stressoren (hormetische stoffen). Door hormetische prikkels wordt het lichaam gezonder en weerbaarder.

Over New Chapter

De supplementen van het Amerikaanse merk New Chapter zijn uitgebreid getest en gevalideerd door wetenschappelijke experts. Ze voeden lichaam en geest met kruiden en pure, onbewerkte en ongeraffineerde voeding zonder toevoegingen (whole foods). New Chapter vindt het belangrijk om alleen ingrediënten te gebruiken die jij kunt vertrouwen, zoals fruit, groenten, kruiden en paddenstoelen. Deze schatten van de natuur worden zo duurzaam mogelijk gewonnen.

New Chapter produceert alleen supplementen die een nieuw hoofdstuk schrijven, ofwel als verbetering van een bestaand product of omdat zij een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg. Het merk zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, ziel én de aarde.

More Information
Product Name
Golden Black Seed
Brand
New Chapter
Content
30 capsules
User Instructions

Take 1 capsule daily with food or as recommended by a healthcare practitioner. Not recommended for use in children.

Ingredients per Serving

150 mg organic nigella (Nigella sativa) 100 mg supercritical extract and 50 mg aqueous extract, 140 mg turmeric (Curcuma longa) (rhizome) 92 mg aqueous extract, 25 mg organic powder (from ferment media) and 23 mg organic supercritical extract.

Other Ingredients

Extra-virgin olive oil, hypromellose (capsule), organic yellow beeswax, candelilla wax, ferment media (organic molasses, organic Saccharomyces cerevisiae, lactic acid bacteria (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus rhamnosus)) and maltodextrin.

Diet
Vegetarian
You can find this product in the following categories:
Write Your Own Review
You're reviewing:Golden Black Seed
Your Rating