check Fast & secure delivery within Europe   check Secure payment options   check Trusted since 2007

Questions? Call us +3124-6635366

Mitochondria

De mitochondriën zijn boonvormige celorganellen die functioneren als energiecentrales van een cel. Het aantal mitochondriën per cel varieert. Hoe actiever de cel is, des te meer mitochondriën het bevat. In de mitochondriën vindt energiesynthese plaats. Suikers, vetten en eiwitten met zuurstof verbrand en komt er energie vrij.

18 Item(s)

per page

18 Item(s)

per page


ATP-productie

Mitochondriën zitten in bijna alle cellen van het menselijk lichaam. Alleen rode bloedcellen bevatten geen mitochondriën. De belangrijkste functies van mitochondriën zijn ATP-productie door middel van ademhaling, en het reguleren van de cellulaire stofwisseling. Naast de chemische reacties voor ATP-productie, oxidatieve fosforylering en de citroenzuurcyclus hebben de mitochondriën nog vele andere functies.

Supplementen: CoQ10 en Ubiquinol

De belangrijkste functie van mitochondriën is dus het maken van energie en soms kan het lichaam hier wel wat hulp bij gebruiken. Co-enzyme Q10 is een lichaamseigen stof die in de lever wordt aangemaakt. Q10 helpt enzymen bij het maken van ATP (adenosinetrifosfaat). ATP is een molecuul waarin het lichaam zijn energievoorraad opslaat. Naast supplementen met Q10 vind je ook supplementen met de werkzame stof ubiquinol. Ubiquinol is een vorm van co-enzym Q10 en werkt beter dan gewone Q10 tabletten.