check Fast & secure delivery within Europe   check Secure payment options   check Trusted since 2007

Questions? Call us +3124-6635366

Intestines & Intestinal flora

The intestinal microflora, also known as microbiome, consists of a complex composition of bacteria and fungi which are present in the intestines. These microorganisms are in service of the human body and supply it with energy and vitamins, but they also help in the absorption of different substances. The body consists of about 100 trillion microorganisms and the microbiome could be considered as an individual organ.

42 Item(s)

per page

42 Item(s)

per page


Optimale werking

De darmen zijn een belangrijk orgaan in ons lichaam. Ze spelen een grote rol bij onder andere het opnemen van voedingsstoffen en het immuunsysteem. Een gezonde, gevarieerde voedingsstijl draagt bij aan de natuurlijke optimale werking van de darmen.

Bifidobacteriën en Lactobacillen

De darmflora is een verzamelnaam voor alle bacteriën (ongeveer 100 biljoen!) in onze darmen. Bij een gezonde darmflora zijn de bacteriën met elkaar in evenwicht. De belangrijkste nuttige bacteriën in de darmen zijn de bifidobacteriën in de dikke darm en de lactobacillen aan het einde van de dunne darm.

Versterken van de darmen en darmflora

Naast voldoende beweging en een gezond voedingspatroon kunnen diverse supplementen ook bijdragen aan de optimale werking van de darmen en darmflora.

>  Probiotica: dit zijn voedingssupplementen met goede bacteriën die van nature in de darmen voorkomen.

>  Prebiotica: dit zijn belangrijke voedingsstoffen die de groei van goede bacteriën in de darmen ondersteunen. Prebiotica bevatten in tegenstelling tot probiotica zelf geen levende bacteriën, maar dienen ter ondersteuning van de probiotica en de al aanwezige bacteriën in de darmflora en helpt de darmflora te herstellen.

>  Atrantil: een krachtige combinatie van 3 plantaardige ingrediënten die specifiek werken in de dunne darm.

>  Biocidin: bevat een breed spectrum aan essentiële oliën en kruiden specifiek voor het spijsverteringsstelsel.