Optimal Glutathione - capsules
EUR 69.95

Optimal Glutathione - capsules

 • Acid resistant capsules
 • S-Acetyl glutathion
 • Antioxidant
 • 60 capsules
In stock
SKU
SH-28
EUR 69.95
 • Personal advice & shipping always within 12 hours!
 • Questions about this product? Call +3124 - 663 53 66 or chat with us

Optimal Glutathion – Capsules van Seeking Health

Optimal Glutathion is een nieuw product van Seeking Health dat per dosering 100 mg S-Acetyl-L-Glutathion bevat. Dit is een vorm van glutathion die het lichaam zeer goed opneemt. Glutathion wordt ook door het lichaam zelf aangemaakt en het is de belangrijkste stof die ons lichaam inzet om de gifstoffen waaraan we in het dagelijkse leven onvermijdelijk worden blootgesteld, onschadelijk te maken. Glutathion is in staat om zichzelf in het lichaam te regenereren in de lever nadat het vrije radicalen heeft gevangen, waardoor de stof haar werk in het lichaam kan blijven voortzetten. Niet voor niets wordt glutathion ook wel ‘de Moeder van alle antioxidanten’ genoemd. De capsules zijn vrij van smaakstoffen en zijn geschikt voor vegetariërs.

Wat is glutathion?

Glutathion werd in 1921 voor het eerst beschreven en in 1935 kon de structuur ervan definitief worden vastgesteld. Het is een tripeptide die door het lichaam zelf kan worden aangemaakt uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutamine. Glutamine draagt bij aan een goed immuunsysteem* en ondersteunt de energiestofwisseling in het lichaam*. Glutathion is de belangrijkste lichaamseigen stof die door het lichaam wordt ingezet bij het cellulaire beschermingsmechanisme en komt dan ook in vrijwel alle lichaamscellen voor. Om aldaar haar functies te kunnen vervullen, dient er sprake te zijn van een gereduceerde vorm van het molecuul. In de lever en de longen zijn de hoogste concentraties ervan te vinden, echter bij het ouder worden en door leefstijlfactoren neemt de glutathionspiegel in het lichaam af. Glutathion is misschien wel het belangrijkste molecuul dat je nodig hebt om gezond te blijven en ziekte te voorkomen. Het lichaam zet glutathion immers in, om gifstoffen waar we aan worden blootgesteld onschadelijk te maken. Het is daarmee de krachtigste antioxidant van het lichaam!

Welke vormen van glutathion zijn er?

Glutathion komt voor in drie vormen: de gereduceerde vorm (GSH), de geoxideerde vorm (GSSG) en S-Acetyl-L-Glutathion (SAG). Als de term "L-Glutathion" wordt gebruikt, wordt meestal gereduceerd glutathion bedoeld. Glutathion wordt inactief (geoxideerd) in het lichaam wanneer het verzadigd raakt door het verzamelen van vrije radicalen, maar regenereert zich weer in actieve (gereduceerde) glutathion in een gezonde lever. De gereduceerde (actieve) vorm heeft dus een beschermende werking. Echter, het oraal innemen van deze GSH-vorm via voedingssupplementen lijkt niet zo effectief te zijn omdat het lichaam deze vorm niet goed opneemt. Onderzoekers hebben echter een nieuwe vorm van glutathion weten te ontwikkelen die wél goed wordt opgenomen en die stabiel blijft in het maagdarmkanaal. Deze actieve vorm wordt ook wel S-Acetyl-L-Glutathion genoemd en met haar ongekend hoge biologische beschikbaarheid onderscheidt ze zich van gereduceerd L-Glutathion (GSH) Het gebruik van maagzuurresistente, plantaardige capsules verhoogt de stabiliteit van S-Acetyl-L-Glutathion verder. Indien je op zoek bent naar en hoger gedoseerd glutathion supplement in een optimale absorberende liposomale vloeistof, overweeg dan eens Seeking Health’s Optimale Liposomale Glutathion Vloeistof met muntsmaak.

Voordelen

 • S-Acetyl-L-Glutathion (SAG) is een unieke vorm van glutathion met een zeer hoge biologische beschikbaarheid en opneembaarheid
 • Bevat 100 mg glutathion per maagzuurresistente capsule
 • Door de smaakvrije capsules en toegankelijke dosering ideaal voor iedereen die begint met het supplementeren van glutathion
 • Glutathion is de belangrijkste lichaamseigen stof die door het lichaam wordt ingezet bij het cellulaire beschermingsmechanisme en wordt gezien als de ‘Moeder der antioxidanten’
 • Het aminozuur glutamine, één van de drie aminozuren waaruit glutathion is opgebouwd, draagt bij aan een goed immuunsysteem* en ondersteunt de energiestofwisseling in het lichaam*
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten en GMO’s

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

* Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

More Information
Product Name
Optimal Glutathione - capsules
SKU
SH-28
Brand
Seeking Health
Content
60 capsules
User Instructions

Optimal Glutathione can be taken with or without food. Take 1 capsule daily when needed or as directed by your healthcare practitioner. Start with a low dose and increase the dose only if necessary.

Ingredients per Serving

100 mg S-Acetyl-L-Glutathione (from Emothion® S-Acetyl-L-Glutathione)

EU Norm
*RDA = Recommended Daily Allowance
Other Ingredients

Vegetable capsule (hypromellose and water), microcrystalline cellulose, ascorbyl palmitate, L-leucine and silica.

Diet
Vegan, Vegetarian
Allergens
None
Instructions
Storage: see label. Keep out of the reach of children. Consult an expert before use in case of pregnancy, breastfeeding, illness or medication.
Write Your Own Review
You're reviewing:Optimal Glutathione - capsules
Your Rating