Mushrooms

Mushrooms

Read more

1 Item

per page
Set Ascending Direction
  1. Preventa Oyster Mushroom - Capsules Preventa Oyster Mushroom - Capsules
    Special Price EUR 18.75 Regular Price EUR 37.50
    Out of stock

1 Item

per page
Set Ascending Direction

Wat zijn paddenstoelen supplementen?

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels, ook wel zwammen genoemd. De wetenschappelijke naam voor schimmels is Fungi (Fungus in het enkelvoud) of Myceteae. Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen en eencellige organismen zoals gisten. Wetenschappelijk onderzoek naar schimmels heet mycologie en wordt verricht door mycologen. In voedingssupplementen met paddenstoelen worden heilzame eetbare paddenstoelen gebruikt met een goed gedocumenteerde werking, zoals onder meer Agarikon, Cordyceps, Maitake, Chaga, Turkey Tail, Lion’s Mane en Reishi. De supplementen worden ook wel mycobotanicals genoemd.

Hoe werken paddestoel capsules?

Elke paddenstoel heeft eigen unieke kenmerken die zorgen voor verschillende effecten in het lichaam. Onze klanten kopen paddenstoelen supplementen voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld voor ondersteuning van het immuunsysteem, van de bloedsuikerspiegel, bij stress en voor energie, als antioxidant, voor het geheugen en als noötropicum en voor de luchtwegen. Voor elk doel is er wel een passend paddenstoelenproduct te vinden.

Adaptogene en noötropische paddenstoelen

Lion’s Mane, Reishi en Chaga paddenstoelensupplementen werken onder meer als adaptogenen. Adaptogenen kunnen je helpen om je zogezegd beter aan te passen aan wat erop je afkomt uit de omgeving. Ze kunnen je lichaam ondersteunen in drukke tijden, bijvoorbeeld in je nachtrust en om je rustig te voelen. Vanzelfsprekend vormen ze een aanvulling op gezonde voeding, een regelmatig dagnachtritme en een leefstijl waarin je je stressfactoren probeert te vermijden. Paddenstoelen kunnen ook als noötropicum werken, en de werking van de hersenen ondersteunen, zoals Lion’s Mane.

Maak kennis met onze paddenstoelen

Ergomax heeft diverse merken in de webshop met effectieve paddenstoelen supplementen. Bijvoorbeeld Host Defense, opgericht door gerenommeerd mycoloog Paul Stamets. De mooie productlijn van Host Defense bevat bijvoorbeeld Agarikon, Maitake, Chaga en Cordyceps Capsules. Dr. Mercola heeft een uniek Gefermenteerd Paddenstoelen Complex ontwikkeld met een brede werking. En kijk ook eens bij de merken Natural Stacks met de producten MycoMIND en MycoBOOST en Preventa met deuteriumarme Oesterzwam capsules.