Bluelene

Bluelene® is een nieuwe, gepatenteerde lijn van huidcrèmes die als enige ter wereld de bijzondere stof methyleenblauw bevat als belangrijkste werkzame ingrediënt. De lijn werd ontwikkeld door Mblue Labs™ dat gevestigd is in Bethesda, Maryland in de Verenigde Staten. Het laboratorium onderzoekt al jarenlang op welke wijze methyleenblauw de gezondheid van de huid ondersteunt en ervoor kan zorgen dat de huid er stralend uit blijft zien. Mblue Labs™ wordt geleid door Dr. Kan Cao, een wereldwijde autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar veroudering. Ze behaalde haar doctoraat in 2005 aan de Johns Hopkins Universiteit en werkt als professor aan de Universiteit van Maryland. Dr. Cao bracht het grootste deel van haar carrière in het laboratorium door, waar ze het proces van veroudering bestudeerde. Cao is de ontdekker van de bijzondere anti-aging eigenschappen voor de menselijke huid van de stof methyleenblauw en de bedenker van de Bluelene® productlijn.

Read more

3 Items

per page
Set Ascending Direction

3 Items

per page
Set Ascending Direction

Herontdekking van methyleenblauw

Methyleenblauw werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1876. Het is een diamino fenothiazine die onder meer invloed heeft op het elektronentransport in het lichaam. Methyleenblauw kan de intracellulaire compartimenten binnendringen, zoals mitochondriën, lysosomen en celkernen. Methyleenblauw (‘methylene blue’ in het Engels) is in nanomolaire concentraties een krachtige antioxidant die het huidverouderingsproces op verschillende manieren zichtbaar vermindert. De ontdekking door Dr. Cao van de effecten van methyleenblauw op het vlak van huidveroudering werd gepubliceerd in Nature Scientific Reports en werd alom geprezen door de wetenschappelijke gemeenschap. Ook werd ze finalist aan de Universiteit van Maryland voor de uitvinding van het jaar. Haar ontdekking was te zien in veel grote media, zoals Cosmetics Design en Allure.

De zorg voor onze huid

De huid is het grootste en meest zichtbare orgaan van het menselijk lichaam en is psychologisch gezien van belang voor het lichaamsbeeld van mannen en vrouwen. De huid biedt bescherming voor de spieren, botten, bloedvaten en organen. Het houdt het lichaam bij elkaar en zorgt ervoor dat we niet meteen verdampen. Ook scheidt de huid giftige stoffen af die meteen bacteriën doden die niet in ons lichaam horen. We proberen de huid vaak mooier te maken met make-up en verzorgende producten. Een verouderde huid heeft algemeen bekende, zichtbare biologische kenmerken. Er zijn twee verschillende soorten huidveroudering, intrinsieke en extrinsieke, veroorzaakt door fysiologische en omgevingsfactoren.

Oxidatieve stress en huidveroudering

Intrinsieke huidveroudering weerspiegelt de natuurlijk voorkomende veranderingen in de huid naarmate we ouder worden. Extrinsieke huidveroudering is een versnelde vorm van veroudering als gevolg van blootstelling van de huid aan factoren in de omgeving, zoals bijvoorbeeld rook, zonlicht of luchtverontreiniging. Hoewel beide vormen verschillend zijn, hebben ze gemeenschappelijk dat de huidveroudering deels te wijten is aan de oxidatieve belasting door vrije radicalen. Toepassing van antioxidanten in huidverzorgingsproducten, zoals dagcrèmes, wordt algemeen aanvaard als een effectieve aanpak om het verouderingsproces van de huid zichtbaar te verminderen.

De kwaliteit van Bluelene®

De Bluelene® verzorgingsproducten van Mblue™ worden met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Het bedrijf gelooft erin dat huidcellen van iedere leeftijd kunnen opleven en dat de kracht van je huid niet onderschat moet worden. Ze maken producten die geschikt zijn voor alle huidtypes, ook voor mensen met een gevoelige huid of mensen die allergisch reageren op retinol. De producten zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen en zijn vrij van parabenen, minerale oliën, ftalaat, sulfaat, triclosan en petrolatum en de producten worden niet op dieren getest (cruelty-free).