Fermented

Fermentatie is een natuurlijk proces waarbij met behulp van micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en gisten voedingsstoffen worden omgezet. Fermentatie optimaliseert de voordelen van een voedings- of plantenstof en verbetert de voedingswaarde ervan. Zo helpt het fermenteren bij het voorverteren van ingrediënten, het verhogen van bepaalde voedingsstoffen, het verbeteren van de biologische toegankelijkheid van mineralen, het verhogen van de biologische beschikbaarheid van antioxidanten en het creëren van unieke metabolieten. Vanzelfsprekend vind je in onze webshop dan ook een groot aantal unieke gefermenteerde voedingssupplementen.

Read more

14 Items

per page
Set Ascending Direction
  1. Fermented Vitamin Complex Fermented Vitamin Complex
    Out of stock
    • Order before 10 p.m., same day shipping
    • Personal advice through chat or telephone

14 Items

per page
Set Ascending Direction

Dr. Mercola Fermented

Een van onze kwaliteitsmerken in de webshop is Dr. Mercola. Mercola heeft uitgebreide ervaring opgedaan met het werken met gefermenteerde ingrediënten en heeft inmiddels een volledig gefermenteerde voedingssupplementenlijn. Dankzij zijn unieke fermentatieproces worden de nutriënten nog beter opgenomen in het lichaam. Prachtige effectieve producten van Dr. Mercola in ons assortiment zijn bijvoorbeeld Gefermenteerde Paddenstoelen Complex, Zwarte Knoflook, Chlorella, Ginseng, Gember, Moringa, Broccoli Kiemen, Appelazijn & Cayenne, Vlierbes en Bieten met Rode Spinazie.

New Chapter Fermented

Een ander merk in onze webshop met gefermenteerde voedingssupplementen is New Chapter. New Chapter maakt bij het fermenteren gebruik van een unieke twee-staps-methode. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van het probioticum saccharomyces cerevisiae. Ook worden gaandeweg vitamines, mineralen en organische, onbewerkte whole foods toegevoegd. Tot slot worden weer probiotica bacteriestammen toegevoegd. Zo brengt New Chapter meer vitaliteit in haar gefermenteerde vitamines, mineralen en kruidensupplementen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Gefermenteerd zwart zaad (Nigella), Turmeric Poeder, Maca Poeder, Activated C Complex, IJzer Complex, Zink Complex of Co-enzym B Complex. Ook alle multivitaminen van New Chapter zijn gefermenteerd.

Green Pasture’s gefermenteerde levertraan

Wist je dat er ook gefermenteerde visproducten bestaan? Deze producten worden veel gebruikt in traditionele culturen voor het behoud van de gezondheid. Het merk Green Pasture hanteert dezelfde fermentatiemethode voor het extraheren van levertraan. De levers worden gemengd met zout en bouillon, waarna het geheel een paar maanden blijft fermenteren voordat de olie eruit wordt gewonnen. Er worden geen synthetische additieven toegevoegd. De levertraan producten van Green Pasture dragen het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk dankzij de duurzame en moderne vistechnieken van Green Pasture’s exclusieve vispartner Alaskan Leader Seafood. Onze webshop bevat diverse gefermenteerde levertraan producten, zoals Gefermenteerde Kabeljauw Levertraan capsules, Levertraan & Boterolie gel Naturel, Chocola en Kaneel, Rog Levertraan, Vloeibare Levertraan kaneel, Mint, Naturel en Oslo Orange.

Biologisch zeer actief

Door voedingsmiddelen te fermenteren worden ze als het ware omgezet in minuscule elementen. Gefermenteerde groente bijvoorbeeld is beter verteerbaar en opneembaar door het lichaam. Het fermentatieproces verhoogt dus de actieve voedingsstoffen in voedingsmiddelen en kruiden en zo worden ze beter biologisch beschikbaar. Dit betekent dat ze dus niet alleen beter worden opgenomen in het lichaam, maar ook goed gebruikt kunnen worden op celniveau. Hierdoor werken gefermenteerde supplementen snel en effectief na inname. Zoek je hulp bij je keuze in onze gefermenteerde supplementen? Bel gerust. We adviseren je graag!