ELiE Health Solutions

ELIE Health Solutions is een Spaans bedrijf, ook wel The Postbioceutical Company genoemd, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van ingrediënten en producten op basis van de wetenschap van microbiota; de microben in de darm. ELIE Health Solutions is specialist in de ontwikkeling van postbiotica op basis van butyraat. Butycaps® bijvoorbeeld, een van de topproducten van ELIE Health Solutions, bevat tributyrin, een biologisch zeer actieve vorm van butyraat.

Read more

1 Item

per page
Set Ascending Direction
  1. Butycaps - 30 capsules Butycaps - butyrate
    EUR 42.95
    Out of stock

1 Item

per page
Set Ascending Direction

De wetenschap van microbiota

Postbiotica zijn gunstige stoffen die de groei van de goede darmbacteriën ondersteunen. Postbiotica worden normaalgesproken door micro-organismen geproduceerd tijdens een fermentatieproces. Probiotische bacteriën zijn essentieel voor onze gezondheid. ELIE Health Solutions werd geboren uit een groot wetenschappelijk project over voeding en gezondheid waarin de wetenschap van microbiota en probiotica centraal stonden. Inmiddels ontwikkelt en produceert ELIE Health Solutions innovatieve kant-en-klare voedingssupplementen en heeft het bedrijf zich volledig toegelegd op butyraat producten.

Microencapsulatie

ELIE Health Solutions maakt butyraat beschikbaar in diverse toepassingen. De Butycaps® softgelfomules bevatten butyraat in een ingekapselde vorm, waardoor de korteketenvetzuren heel gericht en geleidelijk in de darm worden afgegeven. Ook levert ELIE Health Solutions functionele ingrediënten op basis van butyraat, klaar om in nieuwe producten te worden verwerkt en om bestaande formules te verbeteren. Het korteketenvetzuur butyraat speelt een belangrijke rol in diverse lichaamsfuncties.

Melkzuurbacteriën en de gezondheid

ELIE Health Solutions is genoemd naar Elie Metchnikoff, microbioloog en nobelprijswinnaar voor de fysiologie in 1908. Een eeuw geleden presenteerde hij voor het eerst de gunstige effecten van melkzuurbacteriën en hun rol in gezondheid. Butyraat is het fermentatieproduct van anaerobe bacteriën in de darm en vormt een belangrijke energiebron voor de darmcellen. De hoeveelheid butyraat in de darm is niet altijd voldoende. ELIE Health Solutions biedt hiertoe een passende oplossing.